Délmagyar logó

2018. 01. 19. péntek - Sára, Márió 2°C | 8°C Még több cikk.

Végleges Kasza József kizárása a VMSZ-ből

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) Tanácsa egyhangú döntéssel elutasította Kasza József fellebbezését, s ezzel véglegessé vált a párt alapítójának kizárása a legnagyobb délvidéki magyar pártból - közölte kedden a VMSZ sajtószolgálata.
Kasza Józsefet, aki több mint 12 éven át vezette a pártot, február 10-én fosztották meg tiszteletbeli elnöki tisztétől, s zárták ki a pártból Bunyik Zoltánnal, a párt legfőbb irányító testületeként működő Tanács volt elnökével együtt.

Mindkettőjük ellen a VMSZ elnöksége kezdeményezte az eljárást.

Kaszáról a testület azt állította, hogy sajtónyilatkozataiban becsmérelte a VMSZ vezetését, tényeket ferdített el a nyilvánosság előtt, a VMSZ politizálásának eredményei kapcsán csúsztatásokkal élt, s ezáltal a közvélemény előtt negatív színben tüntette fel a pártot és annak tisztségviselőit.

Bunyik Zoltánról a VMSZ elnöksége azt közölte, hogy különböző internetes hírportálokon bírálta a testület és a tisztségviselők döntéseit, a VMSZ politikai lépéseit becsmérelte, ami által folyamatosan szembekerült a párt testületi döntéseivel.

Az egy hónapja született döntések nyomán megfigyelők emlékeztettek arra, hogy a két politikus már hosszabb ideje konfliktusban állt a párt jelenlegi vezetőivel, s az ellentét az után vált igazán élessé, hogy a VMSZ a múlt év végén az általa is támogatott szerbiai demokratikus koalíció költségvetése ellen szavazott a belgrádi parlamentben. Ezt a lépést Kasza József és Bunyik Zoltán egyaránt élesen elítélte, s véleményüknek mindketten határozottan hangot is adtak a nyilvánosság előtt.

Kasza József a VMSZ Tanácsában lefolytatott "fellebbviteli tárgyalás" előtt közölte: nem kíván visszatérni a pártba, csupán annak beismerését várja, hogy hamis volt az ellene felhozott vád és igazságtalan a kizárásáról hozott ítélet.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Rácz Szabó László: a VMSZ szakadékba sodródik

A Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) szakadékba sodródik - állítja Rácz Szabó László, a vajdasági… Tovább olvasom