Meghirdették a pályázatot

2021.12.30. 18:20

Január 10-ig várják a pályázókat a makói honvédelmi sportközpont építésére

Jövő január 10-ig jelentkezhetnek az érdeklődők arra a közbeszerzési felhívásra, amit a makói honvédelmi sportközpont felépítésére írtak ki. A Rákosi út menti épületegyüttest 16 hónap alatt kell a győztesnek felépítenie.

Szabó Imre

A makói honvédelmi sportközpont látványterve. Fotó: Makói Önkormányzat

Megjelent az ajánlattételi felhívás a Magyar Közlönyben a makói honvédelmi sportközpont felépítésére. Mint korábban megírtuk, a létesítmény a Rákosi úti kereszteződés közelében, a város, egyben az ipari park szélén fog állni, hogy a gyakorlólövések zaja ne zavarja a város lakóit. 

A helyszín ugyanakkor jól megközelíthető, hiszen autóút és kerékpárút is vezet ide. 

A pályázati kiírás szerint olyan sportlövészeti komplexumot kell felépíteni, ami oktatások, edzések és versenyek tartására is alkalmas. 

Földszintes, tetőtér-beépítéses épületről van szó, melynek nettó alapterülete 1715,95 négyzetméter. A leírás szerint az épület egy két szintes, alapvetően magas tetős, blokktégla falszerkezetű struktúra lesz, amelyhez magas, vasbeton falakkal határolt fedett lőtér kapcsolódik. 

Elsődleges terei a földszinti nagy oktatóterem, az emeleti előadó és maga a kétszer öt lőállással rendelkező lőtér. Ez utóbbi egyik fele 25 méteres célpontokhoz is alkalmas, illetve mind a tíz lőállás használható 50 méteres lövészethez. 

Az épület három részre bontható, melyek a közönségforgalmi tereket, a multifunkcionális közösségi termet, az oktatási termet és a 3 öltözőt magába foglaló kiszolgálórész, a lövészeti versenytér és a fegyvertárolás szigorú szabályainak megfeleltetett fegyvertér. 

Az épület kiszolgálóterei közül a raktárak, öltözők és a fegyvertároló a földszinten, míg gépészete az emeleten lesz megtalálható. Mindezt 480 nap, azaz 16 hónap alatt kell felépítenie a majdani kivitelezőnek. 

A felhívást az állami Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sport­üzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. tette közzé. A pályázók 2022. január 10-ig nyújthatják be anyagaikat, maga a munka pedig a sikeres közbeszerzési eljárást követően, leghamarabb kora tavasszal indulhat. 

Az alapkőletétel időpontját egyébként már akkor is jövő tavaszra várta a városvezetés, amikor idén áprilisban Farkas Éva Erzsébet polgármester sajtótájékoztatóján bejelentette, hogy kijelölték a létesítmény helyét, illetve bemutatta a sportközpont első látványterveit. A beruházás költségeit akkor 650 milliósra becsülték; a kivitelezést teljes egészében az állam fogja finanszírozni. 

 

650 milliós beruházás valósulhat meg Makón, a kivitelezést teljes egészében az állam finanszírozza.

A makói honvédelmi sportközpont látványterve. 

Forrás: Makói önkormányzat

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!