Szeged

2021.12.07. 10:36

Rövidesen kezdődik a Belvedere átépítése

Munkatársunktól

– A közelmúltban lezárult a közbeszerzés, kiválasztottuk a kivitelezőt, amellyel a héten aláírjuk a szerződést és azt követően rövidesen kezdődhet a munka, a Belvedere épületének az át­­alakítása – közölte lapunkkal Gémes László, a Csongrád-Csanád Megyei Közgyűlés elnöke. Hozzáfűzte, mivel a kivitelezés nem időjárásfüggő, azok folyamatosan végezhetők, és tavasz végére elkészülhetnek azokkal a szakemberek.

 

Mint már beszámoltunk róla, átalakítják Szegeden a megyei közgyűlés székhelyét, a Belvedere-palota épületét, a beruházó a Csongrád-Csanád Megyei Ön­kormányzat, amely olyan Helyi Akciócsoport (HACS) tagja a városi Leader programon belül, amelyik a közösségi terek fejlesztését, kialakítását is szorgalmazza. Ilyenre pályáztak a Belvederével kapcsolatban. A járulékos kiadásokat is tartalmazó teljes pályázati költségvetés 92,4 millió forint.

A Belvedere emeletének átépítése nem befolyásolja az épületben folyó munkát. Fotó: Frank Yvette

A műemlék palotaépület emeletén kialakítanak egy multifunkcionális termet a kiszolgálóhelyiségekkel együtt, amelyet az elképzelés szerint civil szervezetek is használhatnak majd, valószínűleg már tavasztól. Információink szerint a megyei közgyűlést, a szervezet tevékenységét a kivitelezés csak annyiban érinti, hogy át­­helyezik az elnöki kabinet be­­járatát. Elbontják az öntött gipszkazettás álmennyezetet, a fal- és pillérburkolatot, illetve a jelenlegi beépített bútorokat. Cserélik a padlóburkolatot is, és új válaszfalakat alakítanak ki. A gépészeti berendezések többségét a bordás, kazettás ál­­mennyezet feletti térben he­­lyezik el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!