Hatalmas segítség a gazdáknak és a kutyáknak

2021.12.30. 08:40

Több benzinkúton lesz kutyacsip-leolvasó

Munkatársunktól

A töltőállomáson leolvasható a kutya azonosítója. Fotó: mol.hu

– Jövő év első felében bővül a hálózat, országszerte már 150 MOL-töltőállomáson lesz ingyenes mikrocsip-leolvasó, megkönnyítve az elkóborolt állatok hazajutását – közölte a társaság. 

– Szilveszterkor a petárdázás és a tűzijátékok miatt több ezer rémült kutya kóborol az utakon – hívják fel a figyelmet a közleményben. Tavaly szilveszterkor éjszaka összesen 58, míg év közben több mint ezer elkóborolt kutyát vittek be a MOL töltőállomásaira azonosítani – írják. 

A program indulása óta több ezer kutyát sikerült azonosítani a leolvasóknak köszönhetően, az elkóborolt állatok többsége így „megkerült”. A megtalált állat mikrocsipjének adatai egyszerűen leolvashatók a speciális eszközzel, az alapítvány önkéntes állatorvosai segítségével pedig a beazonosított kutya könnyen és gyorsan vissza tud kerülni gazdájához. 

A közleményben felidézték, hogy a MOL 2018 májusában kezdte meg együttműködését a Vigyél Haza Alapítvánnyal. Azóta több ezer elkóborolt kutyának próbáltak segíteni a MOL-kutakon, az állatok több mint kétharmada szerencsésen „hazatalált”. 

A mikrocsip-leolvasóval rendelkező helyszínek listája elérhető az alapítvány kutyakereső alkalmazásában, valamint a MOL-töltőállomás-keresőn is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!