Kistelek

2021.12.16. 07:00

Utakat aszfaltoznak városszerte Kisteleken

Négy utca, útszakasz aszfaltozásos rekonstrukciójával már végeztek Kisteleken, azokat szombattól újra használhatják a közlekedők. Hamarosan, valószínűleg tavasszal, újabbak következnek, a teljes büdzsé több mint 130 millió forint.

I. P.

Forrás: Kuklis István

– Belügyminisztériumi pályázati forrásból a múlt héten fejeződött be négy kisebb, de nagy forgalmú útszakasz felújítása – mondta el érdeklődésünkre Domonics János, Kistelek al­polgármestere. A Nyárfasor, a Széchenyi, a Keresztes Nagy An­­tal, valamint a Jókai utca nyitószakasza kapott új, 5 centis aszfaltréteget. Megtörtént a műszaki átadás-átvétel, és szombattól már újra birtokba vehették a közlekedők, főként a helyiek. Ez az etap 30 millió forintba került, 65 százalékát fedezte a BM támogatása. Ezzel az útfelújítások nem értek véget, hamarosan folytatódnak. 

Az alpolgármester sorolta azo­­kat a szakaszokat, amelyek­­re a közeljövőben kerítenek sort: 

következik majd a Gőzmalom utca a Jókaitól a Hunyadi utcáig, a Bocskai utca a Széchenyitől az Erzsébet utcáig, a Tömörkény utca Árpád és Damjanich utca közötti része, illetve a Galamb és a Hunyadi utca egy-egy oldala. 

– Ezek nagy forgalmú, úgynevezett gyűjtőutcák – jegyezte meg Domonics. És a sor még folytatódik a Hársfa utca első, az Akácfa és az 5-ös főút közötti 60-80 méteres szakaszával, a Liget utca folytatásával a Molnár János és a József Attila ut­­ca közötti résszel, valamint a volt Rákóczi Általános Iskola mögött húzódó szervizút mintegy 100 méteres darabjával. A kiviteli tervek már elkészültek – tudtuk meg. 

Négy utca, útszakasz aszfaltozásával már elkészültek Kisteleken. Fotó: Kuklis István

– A felsorolást olvasva lehet, hogy több kisteleki feltenné a kérdést: miért ezekre az ut­cákra, útszakaszokra esett a választásunk, és például nem a még kavicsos, éppen csak pormentesített Kenderföld sor­­ra? A válasz egyszerű, ez a program ugyanis kizárólag olyan utakra érvényes, amelyek korábban már rendelkeztek és rendelkeznek aszfaltburkolattal. A munka várhatóan tavasszal kezdődhet, a beruházásra több mint 100 millió forintot fordíthatunk – közölte Domonics János. Még hozzátette: eddig több településnek, falunak és városnak nem volt alkalma forrást nyerni útjaik rekonstrukciójára, ezért is értékesek ezek a lehetőségek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!