350 négyzetméteren várják majd a lakosokat

2022.02.09. 20:00

Látványos fázisban a szentesi piaccsarnok építkezése

Szembeötlő változásokat tapasztalhatnak a vásárlók a zöldségpiacon: látványos szakaszához ért a fedett piaccsarnok építése. A betonalapok elkészítése után áll a fémszerkezet, és már a tető egy része is felkerült. Az ígéretek szerint a kivitelező májusban befejezi a munkát.

Majzik Attila

A készülõ szentesi Apponyi téri piaccsarnok. Fotó: Majzik Attila

– Már a beruházás egynegyedén túl van a kivitelező, eddig a tervezett ütemterv szerint haladnak. A fő acél vázszerkezet elkészült, illetve megkezdték a tető szendvicspaneljeit beépíteni, ez a héten kész is lesz – számolt be Takács Gábor, a projektet kezelő Szentes Városi Szolgáltató műszaki menedzsere. Mint megtudtuk, a vásárlóknak az építkezés ideje alatt sem kell nélkülözniük a piacra járást: az építési területet egy kordonnal választották el, így a zöldségpiac továbbra is zavartalanul működik a munkálatok ideje alatt. A hosszú ideje húzódó beruházás végét is látni már, a kivitelező a tervek szerint májusban adja át a piaccsarnokot. 

A város még 2017-ben nyert pályázati forrást fedett piac­csarnok építésére, de a beruházás nem akart valósággá válni. Előbb az eredeti terveket kellett átdolgozni, mert a közbeszerzésen beérkezett árajánlatok legolcsóbbika is jóval drágább volt, mint a rendelkezésre álló keret, így más építészeti karakterrel tervezték újra a csarnokot. Ezután a bontási munkákat is csak a tervezettnél később kezdték meg. 

Már a csarnok tetejét építik. Fotó: Majzik Attila

Idén viszont már tényleg úgy néz ki, hogy egy meg­újult vásárcsarnok várhatja a kereskedőket és a vásárlókat, májusra az Apponyi téri zöldségpiacon a tervek szerint egy 350 négyzetméteres, részben nyitott, részben zárt piaccsarnok készül el elárusítóhelyekkel és üzletekkel. Az asztalok mellett hét pavilon és szociális helyiség is készül, a csarnok pedig temperáló fűtést kap majd. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!