Vásárhelyen a megállni tilos tábla ellenére is ott parkolnak

2022.03.30. 18:50

A Szent Antal utca szétverése miatt az autósoknak vadászni kell a helyeket

A Szent Antal utcában a Mária Valéria utca és az Andrássy út között most éppen a járdát bontják fel. Egy arra sétáló férfi azt mondta, vérzik a szíve a jó minőségű térkövekért. Felszedik a szürkét, hogy a helyére pirosat tegyenek le, mert a polgármester feleségének a sógora ezt így álmodta meg.

Kovács Erika

A Szent Antal utca szétverését nehezen tudja a városvezetés a vásárhelyi emberek torkán lenyomni. Már a kezdetektől rengeteg problémát okozott.

 

A tavaly áprilisi közgyűlésen Márki-Zay Péter feleségének sógora ezt mondta: „Évek óta mozgatja a fantáziám, hogy kellene valamit tenni ezért az utcáért és a Kinizsi–Deák–Szent Antal utcai csomópontért. Saját magam szórakoztatására különböző megoldási módozatokat készítettem.” Ezek közül több megjelent az önkormányzat weboldalán is. A közgyűlés a sógor álmai alapján írta ki a pályázatot, amit legalacsonyabb ajánlati díjával a sógor nyert meg.

 

Tavaly novemberben pedig a Márki-Zay Péter polgármestert támogató közgyűlési többség úgy döntött, hogy maximum 100 millió forintos kölcsönt vesz fel a város az utca felújítására, aminek részleteit 2031 végéig fizethetik. A munkát az adventi időszakban kezdték el, ami miatt az utcában működő üzletek elestek a bevételük jelentős részétől. 

 

Az emberek nem értik, miért kellett az egyébként kátyúmentes utat és a hibátlan, térköves járdát szétverni. A városvezetés ezt a zöldítéssel magyarázza. A Szent Antal utca Petőfi utca felőli oldalán áll a munka. A szürke térköves járdát ott pirosra cserélték, a parkoló szürke lett, az út, majd ha elkészül, sárga térköves lesz. Most a Mária Valéria utca és az Andrássy út között kezdték felszedni a járda térköveit. Egy arra járó azt mondta, vérzik a szíve érte, mert a térkövek hibátlanok voltak. 

 

Az utcában a megállni tilos tábla ellenére is sorban autók parkolnak. Az itt lakóknak ugyanis valósággal vadászni kell a helyeket. Egy fiatal férfi is erre panaszkodott. 

 

Ha jönnek a közterületesek, drága lesz a parkolásom, mert megbüntetnek. Mondja meg a polgármester, hol álljak meg? Kész van a beígért parkolóház a Sarokház mögött? Először azt kellett volna megcsinálni! – háborgott. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!