3 tonna adományt gyűjtöttek

2022.03.26. 10:05

Hivatalos ügyekben segíti a megyei kormányhivatal a kárpátaljaiakat

Kárpátaljai magyaroknak nyújtottak segítséget a Szegedi Járási Hivatal munkatársai.

delmagyar.hu

A Szeged-Csanád Egyházmegyei Karitász által befogadott háborús menekülteknek a domaszéki Zöldfás Lelkigyakorlatos Házban tartottak kihelyezett tájékoztatást, ügyfélfogadást.

 

A járási hivatal kormányablakában dolgozó kormánytisztviselők több mint fél száz kárpátaljainak – elsősorban a magyar állampolgársággal rendelkezőknek – az útlevél igénylésével kapcsolatban nyújtottak segítséget. Továbbá, a magyar felmenőkkel rendelkező, de magyar állampolgárságot még nem szerzett menekülteket tájékoztatták a honosítási és visszahonosítási kérelem benyújtásáról, valamit az eljárás menetéről, a szükséges dokumentumokról.

 

A Csongrád-Csanád Megyei Kormányhivatal ezt követően is szeretné segíteni a kárpátaljai honfitársainkat, ezért a közeljövőben ismételten kihelyezett ügyfélfogadást tartanak majd a Zöldfás Lelkigyakorlatos Ház lakóinak. Nemcsak a hivatalos ügyek intézésében igyekszik segíteni a kormányhivatal. Legutóbb több mint 3 tonna adományt – főként tisztálkodási eszközöket, gyermekholmikat, élelmiszert – gyűjtöttek a kormánytisztviselők, amelyeket dr. Juhász Tünde kormánymegbízott adott át a háború sújtotta Ukrajnából érkezőknek.

 

A segítő szándékú emberek a karitász szegedi, Csongor tér 12. szám alatt működő központi irodájában továbbra is leadhatják adományaikat. Pénzbeli felajánlásokat is tehetnek a Szeged–Csanádi Egyházmegyei Karitász 11735005-20392886-00000000 számlaszámára. A közleménybe kérjük, tüntessék fel „a kárpátaljai családok megsegítésére”.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!