Szegedi hírek

2022.03.02. 21:40

Már megint szaporodik a szemét a csatornában

Nem először írunk a Pick és az alsóvárosi temető közti víz­elvezető csatornában heverő szemétről, és a Szegedi Vízmű szakemberei is úgy tapasztalják: visszatérő a probléma. Megint szemetes a csatorna, hamarosan kitakarítják.

Farkas Judit

Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csab

Korábban is jelent meg már cikk lapunkban az alsóvárosi temető és a Pick üzem közötti mély vízelvezető csatorna kapcsán, amit rendszeresen használnak egyesek illegális hulladéklerakónak. 

 

Akkor a Szegedi Vízmű Zrt., aminek üzemeltetésébe a csatorna tartozik, elszállította a szemetet. A napokban a Majdáni soron járva megint elég gusztustalan látvány fogadta a járókelőt: a csatorna melletti betonkorláton átnézve láttuk, hogy újra halmozódik a hulladék, a mederben és a partoldalon is. Jeleztük a Szegedi Vízmű Zrt. felé, hogy ismét kezd szemétteleppé alakulni a könnyebben hozzáférhető szakasz a Majdáni sor és a Szajáni utca sarkán. 

 

Megint halmozódik a szemét az alsóvárosi vízelvezető csatornában. Hiába takarítják ki időről időre, újra teledobálják hulladékkal.  Fotó: Karnok Csaba

 

A Vízmű válaszában rámutatott: a társaság feladata a vízelvezető csatornáknál az üzemszerű működés fenntartása, azaz a vízgyűjtő és vízelvezető funkció biztosítása. A jelzett probléma többször, több helyen is előfordul az üzemeltetési területükön. Ennél a csatornánál is visszatérő probléma az illegális szemétlerakás. 

 

– A hulladék elszállítása nem kevés költséggel jár, azonban sajnos a lehetőségeink mind anyagiakban, mind munkaerő szempontjából korlátozottak. Nem tudunk őrt állítani minden egyes vízelvezetőhöz, víztározóhoz, és mivel nem vagyunk hatóság, nincs lehetőségünk büntetni sem a szemetelőket. Az illegális szemetelők így szabadon „garázdálkodhatnak” – állt a válaszlevélben. Tapasztalataik szerint a fogyasztói kultúra sajnos továbbra sem pozitív irányban változik. 

 

 

A vízelvezetőket meghatározott ütemterv szerint ellenőrzik, bizonyos időközönként, vagy esetleges bejelentés alapján. A kérdésében szereplő csatornaszakaszról a Vízmű szakemberei a közeljövőben elszállítják a hulladékot. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!