Jegyző kerestetik Vásárhelyre

2022.03.22. 17:30

Újabban nem sokáig bírják a városházán a hivatalvezetők, nagy a jövés-menés

Keresik Hódmezővásárhely új jegyzőjét. A posztra április 25-ig lehet jelentkezni. Addig az aljegyző, Karsai Éva látja el a jegyzői feladatokat.

Kovács Erika

20220315 Hódmezővásárhely Városháza Ünnepi Diszkőzgyűlés Képen: aljegyző, Dr. Karsai Éva. Fotó: Török János TJ DM Délmagyarország

Fotó: TOROK JANOS

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere négyéves regnálása alatt sűrűn cserélődtek a jegyzők. Korsós Ágnesnek, aki 40 évig szolgálta a várost, furcsa körülmények között kellett távoznia. Márki-Zay Péter polgármesterré való megválasztása után két héttel felmentette. Őt követte a poszton Varga Ildikó, aki 2019 végéig bírta, akkor felmondott. Tatár Zoltánt 2020. június 15-én nevezte ki jegyzővé a polgármester, de az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság (OEVB) tagjainak megválasztása körül kirobbant botrány miatt februárban lemondott. 
Most ismét jegyzőt, hivatalvezetőt keres a vásárhelyi önkormányzat. A pályázat feltétele többek között a büntetlen előélet, igazgatásszervező vagy közigazgatás-szervező alapképzési szakon, jogász vagy államtudományi mesterképzési szakon szerzett szakképzettség vagy közigazgatási mesterképzési szakon szerzett okleveles közigazgatási szakértő, esetleg okleveles közigazgatási menedzser szakképzettség. Feltételként szabták meg, hogy a jelölt legalább tíz év közigazgatási gyakorlattal és öt év vezetői tapasztalattal rendelkezzen. A fényképes jelentkezéseket április 25-ig lehet benyújtani elektronikus úton Nagyné dr. Tari Ibolya részére a [email protected] e-mail-címre. A pályázatokat május 25-ig bírálják el. 
 

Mint ismeretes, a város ko­­rábbi jegyzője, Tatár Zoltán a február 15-i közgyűlésen ki­­robbant, az Országgyűlési Egyéni Választókerületi Bizottság (OEVB) tagjainak megválasztása körüli botrány miatt február 22-étől lemondott, amit Márki-Zay Péter polgármester elfogadott. Napokkal később, a polgármester szokásos, vasárnapi esti videójából derült ki, hogy Tatár Zoltánnak csak a jegyzői kinevezését szüntették meg, a közszolgálati jogviszonyát nem. Április 4-től visszavárják a városházára. A polgármester lapunknak akkor azt nyilatkozta, Tatár Zoltán nem jegyző lesz, más vezető beosztást kap, de nem árulta el, hogy mit, kinek a helyét kapja meg, esetleg új posztot kreálnak-e neki. A jegyzői feladatokat az új jegyző megválasztásáig Karsai Éva aljegyző látja el. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!