Vádat emelt a főügyészség

2022.04.07. 09:17

A nagymamája életébe került, hogy nem hívott időben segítséget a férfi

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, akinek gondatlansága miatt a vele együtt élő nagyszülő kihűlt és életét vesztette.

delmagyar.hu

20191223 Szeged Széchenyi tér Bíróság épülete Fotó Török János Délmagyarország DM

Fotó: Török János

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség közleményében azt írja, hogy a vádirat szerint a vádlott és nagyanyja évek óta, nehéz anyagi körülmények között éltek egy megyebeli kisvárosban. A helyi önkormányzat rendszeresen segítette őket, azonban ennek ellenére sokszor huzamosabb ideig télen sem gyújtottak be, volt, hogy napokig nem ettek, orvosi segítséget nem kértek. 

A sértett egészségi állapota 2020. február közepén megromlott, napok alatt önellátásra képtelenné vált, nem evett, nem ivott. A vádlott a korábbi évek hasonló eseteiből kiindulva nem gyújtott be, segítséget nem kért a nagyanyja ápolásához és arról maga sem gondoskodott, bízva abban, hogy a sértett jobban lesz, egészségi állapota javulni fog. A férfi orvosi segítséget is csak 4 nap múlva, többszöri felszólításra hívott, amikor a sértett egészségi állapota a megindult kihűléssel együtt már visszafordíthatatlanná vált és a kórházba szállítást követő napon az idős nő halálához vezetett. 

Az időben, 1-2 nappal korábban érkező segítség a sértett életét megmentette volna. A főügyészség a férfit gondatlanságból elkövetett emberölés vétségével vádolja.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!