Vezető hírek

2022.04.29. 10:00

Frontálisan ütközött a szemből jövőnek – vádat emelt az ügyészség

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a nővel szemben, aki figyelmetlensége miatt okozott halálos közúti balesetet.

delmagyar.hu

ARCHÍV Fotó: police.hu

A vádirat szerint 2019. augusztus 16-án, az éjjeli órákban a vádlott céltalanul autózni indult, jóllehet kimerült volt, így a vezetésre nem tudott koncentrálni. A sebességkorlátozást jelentősen túllépve, 145 km/h sebességgel hajtott a 43-as főúton, két kistelepülés között. Közlekedése során fokozatosan áttért a bal sávba, ahol szemből szabályos sebességgel érkezett egy személyautó. 

A jármű sofőrje már hiába fékezett, a balesetet nem tudta elkerülni. Az ütközés olyan erejű volt, hogy a vádlott autójának motorblokkja és mindkét jármű első futóműve is kiszakadt a helyéről. A biztonsági öv nélkül vezető sértett a felfúvódó légzsáknak csapódása miatt olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen életét vesztette. Becsatolt öv mellett utazó utasát 8 napon túl gyógyuló, súlyos sérülések érték. A baleset következtében a vádlott maga is maradandó fogyatékosságot eredményező módon megsérült. 

A balesetért a felelősség a nőt terheli, aki közlekedése során több közlekedési szabályt is megszegett, ugyanakkor amennyiben a sértett biztonsági öve be lett volna csatolva, nem szenvedett volna halálos sérülést. A járási ügyészség a vádlottat halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétségével vádolja, és vele szemben felfüggesztett fogházbüntetés valamint járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozza vádiratában. A terhelt bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!