Béketelep, Hattyas és a belváros is helyszín lesz

2022.04.24. 16:46

Multikulti filmsorozatot készítenek Szegeden

Hivatásos és amatőr színészek fogtak össze a Drága örökösök sorozatból közismertté vált Rácz László kezdeményezésére, hogy ízig-vérig szegedi vígjátéksorozatot alkossanak. A forgatás javában zajlik, az első epizódot a tervek szerint május végén láthatja a nagyközönség a YouTube-on.

Szeged

A helyszín egy bérház, ahol szerelem, titkok, sőt a maffia is borzolja majd a kedélyeket. Fotó: Frank Yvette

Fotó: Frank Yvette

Koós KataA Kiadva című multikulti sorozat ötlete Rácz Lászlóban egy utazás során ötlött fel egy évvel ezelőtt. 
Sokat járok forgatni Budapestre, egyszer a hazafelé úton már nagyon fáradt voltam, akkor ötlött fel bennem a gondolat, hogy miért kell ennyit utazgatnom, miért nem csinálunk helyben, Szegeden egy sorozatot – mondta el la­punknak a szegediek körében a Pinceszínház társulatából köz­­ismert Rácz László. Ötletére eleinte mindenki csak le­­gyintett, mondván, hogy ren­­geteg pénzbe kerülne. A színész azonban nem adta fel, elkészítette az első négy epizód szövegkönyvét, majd újra felkerekedett társakat keresni. 
 

Kitartását siker koronázta, ugyanis hivatásos és amatőr színészek is lelkesen, ingyen csatlakoztak a forgatáshoz. A rendezői és operatőri feladatokat, valamint a technikai eszközök egy részének biztosítását Juhász Kund vállalta magára, a világítás- és hangtechnikához szükséges berendezéseket a Szegedi Tudományegyetem adta kölcsön a stábnak, sőt két hallgató is csatlakozott, ők asszisztensi feladatokat látnak el. A csapat immár a második forgatási hetet zárta. Az első néhány epizód anyagi hátterét Rácz László biztosítja, a folytatáshoz gőzerővel keresik a szponzorokat. 
 

A sorozat ízig-vérig szegedi történet, jelenleg hat fő- és számos mellékszereplővel. A sitcom alapszituációja szerint egy pszichológus, Sándor (Hardi Csaba) spanyolországi munkájából ha­­zatérvén a vidék nyugalmára vágyik, így gyerekkori legjobb barátjához, a vállaltan roma Gegőhöz (Rácz László) költözik Szegedre, aki éppen egy hatalmas házat örökölt, amelyben rengeteg szoba van. Beköltöznek, de anyagi gondjaik támadnak, ezért elhatározzák, hogy a városban tanuló, külföldi egyetemistáknak adják ki a szobákat. A beköltözők között van a szülői háztól függetlenedni vá­­gyó, vietnámi diák (Huszár Krisztina), egy spanyol hallgató (Hamza Vanessza), továbbá fontos szerepet játszik a történetben a Sándorba titkon szerelmes takarítónő, Lulu (Kakuszi Réka) és a postás (Frank György) is. Később a lakóközösség bővül egy szerb fiúval és egy magyar lánnyal. A forgatás fő helyszíne a Béke Vendégház és Rendezvényház, ahol szerelem, titkok, sőt a maffia is borzolja majd a ke­­délyeket. 
 

Béketelep mellett a forgatási helyszínek átszövik a várost, hattyasi kiskocsma, belvárosi kávézó, szegedi autószalon, csokikereskedés és kisbolt is helyszín lesz a sorozatban. 

Ér­­­­­dekesség, hogy a hivatásos színészek mellett lelkes amatőrök is szerepet kapnak a produkcióban, közülük többen saját nevükkel szerepelnek, mint például Németh János, a Dél-alföldi Versmondó Egyesület elnöke. Az első epizód a tervek szerint május végén ke­­rül fel a YouTube-csatornára, ahol bárki ingyenesen megtekintheti majd. Rácz László elmondta, az első évadban 12 epizódot tervez havi megjelenéssel. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!