Délmagyar logó

2017. 08. 20. vasárnap - István 19°C | 34°C Még több cikk.

2014-ben avathatják szentté II. János Pált

Karácsony után egy lengyel televíziós csatornán röppent fel a hír, hogy a néhai pápát akár már idén októberben szentté avathatják.
Vatikáni bennfentes forrás szerint nem valószínű, hogy II. János Pál néhai pápát már ebben az évben szentté avatják, amint azt egy lengyel televíziós csatorna tudni vélte.

Giovanni Battista Re bíboros, a Püspöki Kongregáció nyugalmazott prefektusa megerősítette, hogy a szentté avatáshoz szükséges csodálatos "gyógyulásokról vannak fontos bizonyítékaik", de a Szentté avatási Kongregáció még nem vizsgálta ezeket az eseteket.

Hozzátette, mivel általában legalább egy évet szokott igénybe venni a folyamat, amely során egy-egy csodálatos gyógyulást kivizsgálnak, nem valószínű, hogy II. János Pált még 2013-ban szentté avatják.

Karácsony után egy lengyel televíziós csatornán röppent fel a hír, hogy a néhai pápát akár már idén októberben szentté avathatják.

A Vatican Insider katolikus hírportál értesülései szerint Slawomir Oder prelátus, a szentté avatási eljárás posztulátora (kérelmezője) már összegyűjtötte a szükséges dokumentációt, és hamarosan a kongregáció elé terjeszti a kiválasztott csodálatos gyógyulási esetet. Mielőtt azonban a vatikáni hivatalhoz kerülne az ügy, abban az egyházmegyében is ki kell vizsgálni a gyógyulási esetet, ahol az történt.

Re bíboros szerint valószínűbb, hogy az idén, a hit éve zárásaként VI. Pál pápa boldoggá avatására kerül sor, miután tavaly decemberben XVI. Benedek pápa elismerte erényeinek kiemelkedő voltát.

Olvasóink írták

  • 1. queenmargareth1 2013. január 11. 18:46
    „mégis mitől nem volt idejük kivizsgálni?én már sajnálom, annyit háborgatták már halála után.nem olyan pápának tűnt számomra aki állandó figyelmet követelne magának. Számomra egy kedves, barátságos ember volt hozzátéve, hogy nem vagyok hívő.De Teréz anya munkássága és élete előtt is fejet hajtok.Ezért is vallom, hogy Jézusnak vannak leszármazottai.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az eddigi legnagyobb spirálgalaxist fedezték fel

A galaxis nem csupán a mérete miatt érdekes, hanem azért is, mert szoros gravitációs kölcsönhatásban… Tovább olvasom