Délmagyar logó

2017. 11. 19. vasárnap - Erzsébet 0°C | 8°C Még több cikk.

300 méter alá merültek kínai búvárok a Dél-kínai-tengeren

Kínai búvárok sikerrel járták meg első ízben a 300 méteres mélységet zárt harangos szaturációs merüléssel, a Dél-kínai-tengeren.
A kísérletben résztvevők sikeresen visszatértek a mély vízből hajójukra - jelentette a vasárnapi eseményt a kínai média.

Kína fejlesztéseivel arra törekszik, hogy képes legyen az 500 máteres mélységben történő víz alatti tevékenységre - nyilatkozta a történtekhez kapcsolódóan a Hszinhua hírügynökségnek a szállítási minisztériumhoz tartozó mentési központ igazgatója, Vang Csen-liang.

A szaturációs merülés olyan búvártechnika, ami csökkenti a keszonbetegség kialakulásának kockázatát. Alkalmazásával hosszabb ideig képesek a búvárok mélytengeri viszonyok között dolgozni. Többnyire kutatások, mentések alkalmával és tengerfenéken történő építési tevékenység, például olajfúró berendezések építése során alkalmazzák.

Kína mindeddig csak laboratóriumi körülmények között végzett hasonló kísérleteket; a Dél-kínai-tengeren a búvárharanggal 313,5 méterre jutott le a három kínai búvár.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

11 évenként látni ilyen naptevékenységet

A csillag felületén látható AR 1944 foltok a mágneses naptevékenység jelei. Tovább olvasom