Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

A kopasz macskák a legbarátságosabbak

A felmérésen a fajtatiszta macskák bizonyultak barátságosabbnak, ami - szakértők szerint - annak lehet az oka, hogy ezeket kölyökként hosszabb időn át hagyják a tenyésztők az anyjuk mellett.
A kopasz macskák a legbarátságosabbak, míg a rövid szőrű házimacskák a legkevésbé - állítják egy brit felmérés készítői.

Az utóbbi típusból, a "vegyesből" van messze a legtöbb a szigetországban, azaz a legkevésbé kedves macskából. A felmérés során tesztelték, hogy az egyes macskafajták mennyire lépnek kapcsolatba az emberrel, elrohannak-e az idegenek elől, semmibe veszik-e gazdájukat. A legkedvesebb alaptermészetűnek egyértelműen a szőrtelen szfinx macska bizonyult, amely még állatorvoshoz is boldogan ment és a fürdetést sem rühellte. Állatszakértők szerint ennek a macskafajtának éppen a kopaszsága magyarázza emberszeretetét, mivel rá van szorulva, hogy melegen tartsák.

A felmérésen a fajtatiszta macskák bizonyultak barátságosabbnak, ami - szakértők szerint - annak lehet az oka, hogy ezeket kölyökként hosszabb időn át hagyják a tenyésztők az anyjuk mellett.

A tesztelés 129 macskára terjedt ki, összesen 14 fajtát képviseltek. Koruk a pár hetestől a 20 éves macskamatuzsálemig terjedt. Akadt köztük, amely népes családban él, gyerekek és más állatok társaságában, és volt, amelyik kettecskén a gazdájával. A csapat "koedukált" volt, és akadtak sterillé tett állatok is benne. A macskák viselkedéséről a legtöbbet természetesen gazdáik árulták el, egész sor kérdést tettek fel nekik a kérdezőbiztosok.

A szfinx egyébként szőrtelensége okán az asztmás és szőrallergiás macskarajongók körében a legkedveltebb, ezért kerülhet akár 3000 fontba - több mint 1 millió forintba - is egy-egy példánya.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ősi ˝genetikai baleset˝ következménye lehet az intelligencia

Meghatározták azt a pontot az evolúció történelmében, amikor egy "genetikai baleset" nyomán… Tovább olvasom