Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

A sokat mozgó gyerekeknek jobb az iskolai eredménye

Korábbi tanulmányok áttekintése alapján holland kutatók arra a következtetésre jutottak, hogy minél nagyobb az iskoláskorú gyerekek fizikai aktivitása, annál jobban teljesítenek az osztálytermekben is.
Az Archives of Pediatrics and Adolescent Medicine című orvosi folyóirat legutóbbi számában közzétett metaelemzésbe bevont 14 eredeti tanulmány közül tucatnyi az Egyesült Államokban készült, egy Kanadában, egy pedig Dél-Afrikában.

"Egyértelmű bizonyítékát találtuk a fizikai aktivitás és az iskolai teljesítmény közötti pozitív kapcsolatnak" - hangsúlyozta a HealthDay című ismeretterjesztő portálnak (www.healthday.com) Amika Singh kutatásvezető.

Az eredeti tanulmányokba 50 és 12000 közötti létszámban vontak be 6-18 éves korú iskolásokat.

A kutatók rámutattak, hogy a mozgás javítja az agy vér- és oxigénellátását, ami közrejátszhat abban, hogy a nagyobb aktivitású gyerekek tanulási teljesítménye javul. Az aktivitás hormonokon keresztül segít a felgyülemlett feszültség levezetésében, javítja a hangulatot, gyorsítja az új idegsejtek kialakulását és növeli a szinapszisok rugalmasságát.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Festék csinál elektromos áramot napfényből

Ha a titán-dioxidot és félvezető kadmium nanokristályokat tartalmazó festék beválik, kiválthatja a drágább napelemeket. Tovább olvasom