Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 16°C | 25°C Még több cikk.

Állítólag megtalálták a világ legnagyobb harangját

Ha a legendák igazak, az óriásharang körülbelül olyan nehéz, mint egy utasokkal és üzemanyaggal teli Boeing 777-es repülőgép.
Egy nagyszabású búvárexpedíció azt állítja, hogy Mianmarban egy folyó mélyén megtalálták a világ legnagyobb harangját, a majdnem 300 tonnás legendás Dhammazedi-harangot, amelyet az 1600-as évek elején loptak el a burmai buddhisták legszentebb templomából, a Svedagon pagodából.
"Miután kikértük a folyó sárkányszellemeinek engedélyét, immáron véglegesen bejelenthetem, hogy megtaláltuk a Dhammazedi-harangot" - mondta kedden San Lin, az inkább ezoterikus, mint tudományos eszközöket használó expedíció vezetője.

Azt állította, hogy a 270, más források szerint 297 tonnás harangot a közeli napokban emelik ki a Rangun folyó vizéből. Az expedíció több tucat résztvevője pusztán búvárszemüveg és lélegzőpipa segítségével, a technika vívmányai helyett inkább a spirituális praktikákra támaszkodva kutatott a harang után, amely a hagyomány szerint három folyó összefolyásánál süllyedt el elrablója, Filipe de Brito portugál kalandor és zsoldos hajójával együtt.

A sárkányszellemeket, amelyek a legenda szerint a harangot őrzik, szerzetesek szűnni nem akaró imájával és más rituálékkal igyekeztek kiengesztelni. Az állami örökségvédelmi hivatal szóvivője kinevette a búvárcsapat ezoterikus módszereit, szerinte a régiséget inkább kitartó kutatással és szervezőmunkával lehet megtalálni.

Ha a legendák igazak, az óriásharang körülbelül olyan nehéz, mint egy utasokkal és üzemanyaggal teli Boeing 777-es repülőgép. Kincskeresők már régóta próbálják megtalálni, de egyelőre még a puszta létezése sem bizonyított kétséget kizáróan.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szigorítanák az elektromos cigaretták szabályozását

Az elektromos cigaretták növelik a nemdohányzók nikotinnak és egyéb toxikus anyagoknak való… Tovább olvasom