Délmagyar logó

2018. 06. 19. kedd - Gyárfás 19°C | 27°C Még több cikk.

Alvópózunk elárulja, milyen a kapcsolatunk

Kreatív embernek érzi magát, aki beszorult egy boldogtalan kapcsolatba? Vagy extrovertáltnak, aki mindig kijön a partnerével? A preferált alvási pozíció felfedi a választ ezekre a kérdésekre, és egyéb titkokat is elárul a személyiségünkről és a kapcsolatunkról is.
Egy felmérésben 1000 ember számolt be a kedvenc alvási pozícióiról, valamint adott információt a személyiségükről és a kapcsolatuk minőségéről.
Akik távol aludtak egymástól, a kérdőíven is elismerték, hogy gond van a kapcsolatukkal. Azoknak a pároknak, akik megérintették egymást alvás közben a 94 százaléka mondta azt, hogy boldogok a kapcsolatban, míg azok közül a párok közül, akik nem érintették meg partnerüket az este 68 százalék mondta boldognak a kapcsolatát.

A kutatás azt is megállapította, hogy az extrovertált emberek inkább közelebb aludtak a partnerükhöz, míg a kreatív emberek általában a bal oldalon aludtak – írta a Yahoo amerikai hírportál.


- Azt hiszem, ez csak kiemeli a lényeget, hogy az éjszaka nem a leállást jelenti - mondta a tanulmány kutatója, Richard Wiseman, az angliai Hertfordshire egyetem pszichológusa. – Ez a rejtett harmad kulcsot ad az ébren töltött időhöz.

- Ez a munka azt mutatja, hogy ha észrevesszük, hogy este eltávolodunk a partnerünktől, akkor vessünk egy pillantást a kapcsolatunk minőségére – mondta a Wiseman a Live Science-nek.

Wiseman megállapította, hogy a párok 42 százaléka háttal egymásnak, 31 százalék aludt úgy, hogy ugyanabba az irányba néztek és 4 százalék aludt egymással szemben. A párok 12 százaléka aludt csak 1 hüvelyknél (2,54 centi) közelebb a párjukhoz, és mindössze 2 százalék volt az, akik több mint fél méterre aludt a párjától.

Az adatok, az összefüggések és a kutatók felfogása természetesen változhat, ha tudnánk, valójában mi zajlik az ember tudatában alvás közben. Ez nagyszerű, hogy a tudósok kezdik felfedezni az éjszakát, és rájöttem, hogy mi csak egy más tudatállapotban vagyunk akkor, amikor nem sok minden történik, – tette hozzá Wiseman.


hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Először sikerült felnőtt emberek bőrsejtjeiből őssejtet klónozni

Az új módszer előnye, hogy az őssejtnyeréshez nincs szükség megtermékenyítéssel létrehozott… Tovább olvasom