Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Az egykori modell után nyomoz a rendőrség

David Miliband brit külügyminisztert azzal vádolják, nem tett meg mindent azért, hogy kiderüljön: az állatszerető Eva Rhodes egykori modellt meggyilkolták Magyarországon. A magyar hatóságok a nőt eltűntként tartják nyilván.
Eva Rhodes - aki az 1960-as években John Lennon és Yoko Ono filmjében is szerepelt - családja biztos abban, hogy a most 65 éves nőt meggyilkolták - méghozzá egy állatmenhely működtetése miatt. Eva Rhodes még tavaly szeptemberben tűnt el azt követően, hogy gyűlöletkampányt indítottak ellene, és gondja akadta a magyar rendőrséggel.

A magyar hatóságok azt mondták: eltűnt személyként tartják nyilván. Családja viszont meg van győződve arról, hogy meggyilkolták.

Malcolm Rifkind brit parlamenti képviselő azt állítja: a brit külügyminisztérium nem tesz meg mindent azért, hogy kiderüljön, mit történt Eva Rhodesszal.

Rhodest utoljára egy roma férfival látták, aki a Csizmás Kandúr nevű állatmenhelyen dolgozott vele Győr mellett. Habár Eva Rhodes bankszámlája érintetlen, az irodáját felforgatták, és elloptak belőle egy laptopot. Az autóját pedig egy parkolóban találták meg nyitott ajtókkal.

Eva Rhodes akkor...
Eva Rhodes akkor...

A brit külügyminiszternek szóló levelében Rifkind képviselő azt állítja: Miliband állítása, miszerint eltűnésről van szó, nem pedig gyilkosságról - nem megalapozott. Azt is kijelentette: nagyon alapos bizonyíték van arra, hogy bűncselekmény történt, és a brit külügyminisztériumnak nagyobb nyomást kellene gyakorolni a magyar hatóságokra a nyomozást illetően.

Rifkind, aki korábban ellátta a külügyminiszteri posztot, az esetet a francia lány, Ophelie Bretnacher eltűnéséhez hasonlította. Ophelie még decemberben tűnt el Budapesten, holttestét egy hónappal ezelőtt találták meg a Dunában. A nyomozásban francia rendőrök is részt vettek, és az ügybe még Nicolas Sarkozy köztársasági elnök is beavatkozott.

- Ha lehetőség volt arra, hogy a francia hatóságok részt vegyenek Ophelie ügyében a nyomozásban, biztos vagyok benne, nincs akadálya annak, hogy a brit hatóságok is megtehessék ugyan ezt - mondta Rifkind képviselő, aki a külügyminiszternek Rhodes testvére, a Bécsben élő Majláth Judit kérésére írt levelet.

...és most.
...és most.

Az ügyben megszólalt Majláth Judit is: - Múlt év december 18-án írtam Miliband külügyminiszternek levelet, de nem válaszolt - mondta a nő a London Evening Standardnek. - Amikor a francia állampolgárságú nő eltűnt hasonló körülmények között, a franciák követelték, hogy bekapcsolódhassanak a nyomozásba. A brit külügyminiszter ölbe tett kézzel ül, és folyamatosan a magyar hatóságok érveit ismétli, akár egy papagáj. Tudni akarom hogy mi történt a testvéremmel és biztos vagyok benne, hogy a Scotland Yard munkatársai mindezt ki tudnák deríteni - tette hozzá.

Eva Rhodes családja az ötvenes években hagyta el Magyarországot. Ezt követően Eva modellként és színésznőként dolgozott Londonban a 60-as években. Nagyon vonzó nő volt, még Lennon és Ono figyelmét is magára vonta: együtt szerepeltek a Rape című filmben, amely azt próbálta bemutatni, hogyan hatol be a kamera az emberek mindennapi életébe.

Eva 12 évvel ezelőtt, miután elvált az építész Mark Rhodestól, elhagyott macskák és kutyák számára alapított menhelyet.

Családja biztos benne, hogy akkor szerzett magának ellenségeket, amikor azért kampányolt, hogy ne használhassanak fel kutyákat laboratóriumi kísérletekhez. A brit külügyminisztérium szóvivője azt mondta: „A brit rendőrség csak abban az esetben nyomozhat Magyarországon, ha erre a helyi hatóságoktól felkérést kap. A magyar nagykövetségen dolgozó kollégáink rendszeresen tájékoztatást kapnak a győri rendőröktől, és teljességgel tudatában vannak aggodalmainknak."

Olvasóink írták

 • 16. joy 2009. március 28. 18:41
  „[13] Mátyás!
  No, hiszen.
  Kommunista puccs-sorozat, mint álomvilág!
  Hős forradalmár!
  Igen sok köztörvényes bűnöző került ki akkoriban a börtönökből, menekült meg a bíróságok elől...”
 • 15. joy 2009. március 28. 18:37
  „A magyar rendőrség épp olyan jól végzi munkáját, mint bármely EUrópai országé -ha nem jobban.
  Különösen figyelembe véve az eélképesztően rossz törvényi lehetőséget, és azt, hogy 1990 óta folyamatosan alázzák-gyalázzák őket.
  A rossz törvényhozásról, és mégrosszabb bírói gyakorlatról végképp nem ők tehetnek!”
 • 14. flexsnake 2009. március 19. 13:31
  „13. azért rendesen remegnél meg fohászkodnál ha egy pár napig rajtad gyakorolnák az emberek a ,,jogaikat" :D
  A szád nagy, vagdalkozni tudsz. Követelni jogokat de elsőként utaztál 15én pestre......
  A nagy jogaiddal meg szabadságérzeteddel próbálkozz valami Afrikai országban.”
 • 13. Mathiasking 2009. március 19. 12:41
  „10. hozzászólás sziszka1 2009.03.19. 11:23

  Az álom világom ´56-ban osszeomlott. Innen kezdve ne kívánd, hogy tapsoljak a magyar rendőrök sikertelenségein.

  ´1.) A törvény előírja, hogy testüreg átvizsgálást csak és kizárólag orvos végezhet!

  2.) Téged csak egyszer aláznának meg, akkor is beszélnél?

  3.) "Ami a jogatalan előállítást illeti: ha ez van benne a szabályzatban, akor bizony kivül belül meg kell motozni az illetőt." Rossz a hozzáállásod. Már az előállítás is jogtalan volt! Akkor ezután már minden!
  Mi van a szabályzatban erről nem nyitok vitát, mert meghökkennél mennyi minden nincs benne, amire viszont hivatkoznak. A probléma ott kezdődik, hogy a rendőrök kihasználják azt, hogy a civilek nagy része nem ismeri a jogait. Engem nem etetnének meg az biztos, mert sokkal többet ismerek a jogaimból, mint egy rendőr törm. az utcán!”
 • 12. StatusQuo 2009. március 19. 11:51
  „" roma férfivel" ha mondok vmit rögtön rasszistának neveznek!”
 • 11. sziszka1 2009. március 19. 11:24
  „Lehet téged kellene összezárni az Amstetten-i rémmel!”
 • 10. sziszka1 2009. március 19. 11:23
  „Mking: kiváncsi vagyok te milyen álomvilágban élsz?! Mert nem minden történik úgy amcsiban sem, mint a filmekben (CSI, Gyilkos számok - megölnek valakit és már aznap este el is ítélik)
  Ugyanmár térj észre. Ami a jogatalan előállítást illeti: ha ez van benne a szabályzatban, akor bizony kivül belül meg kell motozni az illetőt.
  A Helsinki bizottság meg naplopókból áll! (veled együtt)”
 • 9. imna 2009. március 19. 10:52
  „"Ophelie még decemberben tűnt el a Budapesten, holttestét"
  "biztos vagyok benne, nincs akadály annak, hogy a brit hatóságok is megtehessék ugyan ezt - mondta Rifkind képviselő"
  A szerkesztő nem olvassa át amit leír?!!”
 • 8. Mathiasking 2009. március 19. 10:49
  „Már megint egy magyar rendőri nyomozói siker sztori! Bezzeg a tömegoszlatzás és a jogtalan előállítás, a fogdai megalázásból viszont 5 a közegeink vizsga jegye!”
 • 7. makákó 2009. március 19. 10:39
  „Nyilvánvaló, hogy a nő testvére akar lóvét az egészből. Előtte évekig nem találkoztak, csak most jutott eszébe, mikor eltünt. Mitől lenne különb, mint egy "sima" magyar eltünt?
  40 éve szép volt, meg majdnemhíres, de ezen kívül soha nem hallottam róla, amíg el nem tűnt.
  Egy roma férfit megtalálni nem egyszerű, lévén olyanok mint a kínaiak. Mind egyforma...:)))))”
 • 6. sziszka1 2009. március 19. 10:25
  „sima: sajnos az ír férfi a bíroság jóhiszeműségének következtében hagyta el az országot hivatalosan, hogy majd a tárgyalásra visszajön.
  Sajnos a magyar törvények nem teszik lehetővé (ellentétben a legtöbb uniós országgal), hogy visszatartsák a bűnt elkövetőt! lásd a közúti szabálysértőket (gyorshajtás, aztán a következő kilométeren kidobja a csekket, és vígan él.
  Ezen kellene változtatni.

  Vissza a témához: a francia rendőrök sem találták meg Ophelie-t, és a végén a saját hallotkémjük is azt állapította meg, hogy nem történt idegenkezűség!
  Szerintem az angol nőt sem találják meg élve, bár itt az idegenkezűség valószínű "Rhodest utoljára egy roma férfival látták" ha őt megtalálnék, akkor rövid idő alatt meg lenne a nő is - vagy így, vagy úgy.”
 • 5. nemecsekerno_007 2009. március 19. 10:16
  „10 közúti igazoltatásból 8 felesleges

  Asszem a magyar rendôrség tömegoszlatásban, gyanúsított-alázásban, meg graffitisek szekálásban a legjobb.

  :(

  De miért is lennének jobbak, mint minden más. Sajnos azok akik esetleg változtatni tudnának vagy akarnának a rendszeren, azok nem sok nyilvánosságot kapnak. Mert biztos vagyok benne, hogy vannak nagyon jól képzett szakemberek a rendôrségen belül, csak nem túl sok és nem ôk vannak reflektorfényben.

  :(”
 • 4. sima 2009. március 19. 10:01
  „3. Jó , és ez változtatott valamit az eredményen ?”
 • 3. atomboy 2009. március 19. 09:42
  „sima, a gazolo ir volt.”
 • 2. sima 2009. március 19. 09:21
  „"Rhodest utoljára egy roma férfival látták, aki a Csizmás Kandúr nevű állatmenhelyen dolgozott vele Győr mellett."

  Talán ha megtalálnák azt a férfit , akkor elörébb lenne az ügy. Az Ophelie-vel való példálózás nem vall sok észre , mivel a Dunába eset 16 éves lányt is elég hamar megtalálták , igaz ott nem cirkuszolt senki , és nem tartotta fel a rendőrőket a nyomozásban .
  Egy hasonló esetben , a Magyar külügy mekkora nyomást tudna gyakorolni az angol hatóságokra ?? Elárulom , semekkorát , még azt a skót férfit sem tudták kiadatni , aki gyerekeket gázolt halálra Magyarországon , azután elmenekült az országból.”
 • 1. Popipárna 2009. március 19. 07:47
  „"Ne használhassanak fel kutyákat laboratóriumi kísérletekhez"
  Cidri....
  Most mi fog történni?
  Azt hiszem pakolok, úgyis mindjárt elrabolnak, még majd rajtam kísérleteznek....

  Félretéve.
  A mi rendőrségünk vezetői mintha nem akarnának tudomást szerezni bizonyos dolgokról.
  Bezzeg ha valamelyik rokon tűnik el mondjuk Angliában......”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az amerikai, aki Sztálinnak kémkedett

Cy Ogginsnak soha nem mondta el senki, hogy miért tartóztatták le. Sztálinnak dolgozott, Sztálin áldozataként végezte. Tovább olvasom