Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Banditák közt a világjáró testvérek

Francia Guyana - Öt éve indultak 40 ezer kilométeres Föld körüli gyalogtúrára. A vajdasági fiatalemberek az út felén, Ecuador határán tavaly úgy döntöttek: feladják.
„Miután elbúcsúztunk az Auberge du Mahury-tól, utunkat a brazil határ felé vettük. Úgy 180 kilométer várt ránk ezen a szakaszon. Az egyik főúton feltűnően sok zsandár, rendőr és katona közlekedett. Meg-megálltak mellettünk, és fegyveres fiatalok után érdeklődtek. Lassan kiderült, hogy gyilkosságról van szó. Tizenkét felfegyverzett fiatalból álló, kalóz katonai alakulat garázdálkodik Francia Guyanában. A kalasnyikovval, amerikai gépfegyverrel és golyóálló mellénnyel felszerelt, huszonévesekből álló banda arra szakosodott, hogy az illegális bányászokat megtámadja. 10–12 ember halála szárad a lelkükön" – oszt meg krimibe illő történetet az olvasóval blogján a világjáró testvérpár, Ivanics Ferenc és István.

Öt éve indultak 40 ezer kilométeres Föld körüli gyalogtúrára.
Öt éve indultak 40 ezer kilométeres Föld körüli gyalogtúrára.

Öt éve indultak 40 ezer kilométeres Föld körüli gyalogtúrára. A vajdasági fiatalemberek az út felén, Ecuador határán tavaly úgy döntöttek: feladják. Martinique szigetére tértek vissza, ahol banánültetvényeken, fröccsöntő üzemben vállaltak munkát – de egy budapesti nőgyógyász megkeresésére februárban úgy döntöttek: folytatják útjukat. 21 ezer kilométer vár rájuk – Brazília, Uruguay, Argentína, Ausztrália, India, Törökország és Kelet-Európa felé. A túrán az emberi közösségekben elengedhetetlen elfogadásra, nyitottságra akarják felhívni a figyelmet.

Hónapokig vesztegeltek Dél-Amerika északi részén – például azért, mert lejártak a 2007-ben készített útleveleik. A brazil nagykövetség intézett nekik ideiglenes okmányt – amely 3 hétig utazott, Párizs és Miami érintésével, pedig a két ország határos egymással.

A világjáró Ivanics testvérek útjáról a http://www.freeforum.hu/gyalogtesok és az Ivanics Ferenc Worldwalk Facebook-oldalon lehet tájékozódni.

Olvasóink írták

  • 3. JungHeinrich 2012. július 27. 09:40
    „Gratula, egy almot el meg aki tesz is erte :-)”
  • 2. lamatic 2012. július 27. 07:41
    „Már évek óta kísérjük figyelemmel őket!”
  • 1. emigrans 2012. július 27. 06:48
    „Minden elismeresem a bator ifjaknak !”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Már nem a japán nők élnek a legtovább

Már nem Japánban élnek a nők legtovább, 26 éves világelsőségüket elorozták a hongkongiak. Tovább olvasom