Délmagyar logó

2017. 07. 27. csütörtök - Olga, Liliána 16°C | 26°C Még több cikk.

Bill Gates és Elton John is felszólalt az AIDS-világkonferencián

A gazdag országokat szólították fel a betegség elleni küzdelem finanszírozására, illetve az AIDS-ben szenvedőkkel való együttérzésre.
Bill Gates az AIDS-ellenes küzdelem további finanszírozására szólította fel a gazdag országokat, Elton John pedig a betegségben szenvedőkkel való együttérzést emelte ki a Washingtonban folyó AIDS-világkonferencia résztvevői előtt.

Bill Gates, a Microsoft alapítója hétfői felszólalásában rámutatott: a világban bizonytalanság van azzal kapcsolatban, hogy vajon a gazdag országok ugyanolyan energiával támogatják-e az AIDS-programokat, mint a múltban. A költségvetési tárgyalásokon az AIDS közösségnek és a globális egészségügyi közösségnek hangosabban kell hallatnia a hangját, mint valaha - fogalmazott a filantróp, akinek feleségével, Melinda Gatesszel együtt létrehozott alapítványa több mint egymilliárd dolláros hozzájárulással kötelezte el magát a globális AIDS-elleni küzdelemben.

Elton John az évtizedekkel ezelőtti önpusztító életmódjára utalva felszólalásában arról beszélt, mekkora segítséget jelentett neki, amikor annak idején idegenek együttérzéssel fordultak felé. Mint mondta 22 éve józan életet él, szerető partnere és kisfia van.

A zenész hangsúlyozta: az AIDS-ben szenvedők megérdemlik ugyanazt az együttérzést és tiszteletet, amely felé irányult, amikor élete "mélypontjára" jutott.

"A szégyenkezést fel kell cserélünk szeretettel. A megbélyegzést pedig együttérzéssel kell felváltanunk" - mondta a hallgatóság előtt.

Elton John úgy vélekedett, hogy a betegség felszámolásához - aminek támogatására ő is alapítványt hozott létre - megelőzésre, kezelésre, kutatásra és egy vakcinára van szükség.

A vasárnap kezdődött hatnapos világkonferencia munkájában 200 ország több mint húszezer képviselője - kutatók, orvosok, politikusok, aktivisták, HIV-fertőzöttek - vesznek részt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az eső sem fog ki a kolibrikon

A kolibrik - az előzetesen elképzelteket megcáfolva - még zuhogó esőben is képesek a virágok előtt… Tovább olvasom