Délmagyar logó

2018. 01. 22. hétfő - Vince, Artúr -3°C | 4°C Még több cikk.

Blogon látogatható Nero császár Aranypalotája

A turisták előtt 20 évig lezárt Domus Aureát 1999-ben nyitották meg újra, de az épületekben történt omlások miatt 2005 óta ismét zárva van.
Virtuálisan látogatható a valóságban évek óta lezárt Domus Aurea, Nero császár római Aranypalotája, melynek helyreállításáról blogot indított az olasz főváros műemlék felügyelősége.

Legalább a számítógép képernyőjén keresztül bepillanthatunk a Domus Aureába - írta a Corriere della Sera napilap, amely hírt adott arról, hogy az ókori világ egyik csodájának tartott palotát restauráló régészek munkáját blogon lehet követni.

A honlap fényképekkel, videókkal és friss információkkal kívánja fenntartani az érdeklődést a régészeti ásatás iránt, ha már olaszok és külföldiek lassan végleg lemondanak arról, hogy valaha is láthassák az Aranypalotát - nyilatkozta az olasz napilapnak a helyreállítást vezető Fedora Filippi.

A turisták előtt húsz évig lezárt Domus Aureát 1999-ben nyitották meg újra, de az épületekben történt omlások miatt 2005 óta ismét zárva van.

Reméljük, legalább a bloggal nem ez történik - jegyezte meg a Corriere hangoztatva, hogy a már december elején megnyitott blogot sem ismerte és látogatta senki addig, amíg az újság nem írt róla.

Nero 64-ben, Róma felgyújtása után emelte a Domus Aureát. A későbbi Colosseum szomszédságában álló, többemeletes, kertekkel körülvett palota kétszázötven hektárt foglalt el. A reneszánsz idején Raffaello és Michelangelo is az Aranypalota falait borító freskók díszítését utánozta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A holt-tengeri tekercsek ötezer töredéke került internetre

A Kr.e. 3. és a Kr.u. 1. század között íródott tekercsek a legrégebbi ismert bibliai tárgyú… Tovább olvasom