Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Caroline Kennedy pályázik Hillary Clinton szenátusi székére

John F. Kennedy egyetlen gyermekének folytatnia kell a családi tradíciót azzal, hogy indul a szenátusi székért. Az 51 éves Caroline Kennedy reméli, hogy Hillary Clintont válthatja majd New Yorkban.
Ha a megüresedő helyre a Kennedy lányt választják, akkor az elnök leszármazottja, aki eddig távol maradt a politikától, folytatja azt a hagyományt, ami apja megválasztásával majdnem 60 évvel ezelőtt kezdődött a szenátusban. Caroline nagybátyja, Edward a Szenátus második legfontosabb tagja.

A politikusnő másik nagybátyja, Robert 1965-től junior szenátorként tevékenykedett egészen meggyilkolásáig. Caroline Kennedy, aki Barack Obamát támogatta az elnöki székért folyó küzdelemben, egyike azoknak az aspiránsoknak, akik joggal pályáznak Hillary Clinton megüresedő szenátusi székére azt követően, hogy a sikeres politikusnő a Barack-adminisztrációban külügyminiszterként folytatja tovább.

John F. Kennedy egyetlen gyermekének folytatnia kell a családi tradíciót.
John F. Kennedy egyetlen gyermekének folytatnia kell a családi tradíciót.

Caroline két gyermek anyja, régóta New Yorkban lakik. Saját lobbicégét vezeti. Azt nyilatkozta: reméli, hogy bírja majd a választás során New York állam prominens személyiségeinek támogatását. Egyetlen támogatója már biztosan van Barack Obama leendő elnök személyében.

Ha megválasztják, Caroline Kennedy két évig tevékenykedhetne a szenátusban: ennyi ideje lenne még hátra a testületből távozó Hillary Clintonnak.

Caroline Kennedy, a meggyilkolt elnök lánya pályázik Hillary Clinton szenátusi székére.
Caroline Kennedy, a meggyilkolt elnök lánya pályázik Hillary Clinton szenátusi székére.

Mielőtt Barack Obama támogatója lett volna, Caroline Kennedy időnként betört a politika területére, de csak annyiban, hogy az állampolgári szabadságjogokról írt könyvet, és apja örökségét vigyázta. A Harvardon diplomázott, majd a Metropolitan Museumban dolgozott, ott ismerkedett meg férjével, Edwin Schlossberggel. A nyilvánosság előtti szereplése abban merült ki, hogy felügyelte apja elnöki könyvtárát.

Apja, John F. Kennedy elnök 1963-ban lett merénylet áldozata, amikor Caroline hatesztendős volt. Ugyanebben az évben Neil Diamond dalt írt hozzá Seet Caroline címmel. A dalt az a fotó ihlete, amely a Kennedy lányról készült apja halálát követően.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kleopátra igazi arca

Elizabeth Taylortól Sophia Lorenig nagyon sok arca volt Kleopátrának. De a legvalószínűbb az, hogy… Tovább olvasom