Délmagyar logó

2016. 12. 11. vasárnap - Árpád -2°C | 7°C

DNS-vizsgálat szerint zsidó származású lehetett Adolf Hitler felesége

Egy brit tudományos-ismeretterjesztő tévéműsor szakértői vizsgáltak meg egy Eva Braunnak tulajdonított hajszálat.
Adolf Hitler feleségének zsidó származásáról árulkodik egy DNS-teszt, amelyet Eva Braunnak tulajdonított hajszálak vizsgálatával végeztek egy brit tudományos-ismeretterjesztő tévéműsor szakértői.

A Channel 4 csatorna Dead Famous DNA című műsorának Eva Braunnal foglalkozó része szerdán kerül adásba, részletek azonban már a hét végén ismertté váltak belőle.

A tudósok egy Eva Braun nevének kezdőbetűivel díszített hajkeféből származó hajszálakat vizsgáltak, és arra a megállapításra jutottak, hogy a személy, akitől a minta származik, az N1b1 haplocsoporthoz tartozott. Ezt a DNS-szekvenciát egyértelműen az askenázi zsidókhoz kötik.

A világon ma élő zsidók 80 százaléka askenázi, vagyis a középkorban Közép-Európában élő, elsőként a Rajna-vidéken letelepedett zsidók leszármazottja. A 19. századi Németországban sok askenázi zsidó áttért a katolikus hitre, így igencsak valószínűtlen, hogy Eva Braun tudott volna származásáról, amelynek egyébiránt Hitler megbízására alaposan utánajártak a náci időkben.


A műsor készítői hangsúlyozták, nincs perdöntő bizonyítékuk arra, hogy a hajszálak Eva Brauntól származnak, nem is volt lehetőségük szerezni, ugyanis Hitler feleségének életben lévő két női rokona nem volt hajlandó DNS-mintát adni az összehasonlításhoz.

A hajkefe amúgy igen kalandos utat járt be az évek alatt: a világháború végén egy amerikai hírszerző tiszt, Paul Baer találta a Berghofban, Hitler bajorországi rezidenciáján, Eva Braun lakosztályában. Egyéb személyes tárgyakkal együtt hazavitte magával az Egyesült Államokba. Fia, Alan Baer szerint a világháborús ereklyék - köztük egy emberi koponya és díszes náci tőrök - sokáig egy zsákban hevertek a pincében. Apja 1970-es években bekövetkezett halála után Alan Baer eladta a tárgyakat egy John Reznikoff nevű gyűjtőnek, a tévéműsor szerkesztő-műsorvezetője, Mark Evans tőle vett meg nyolc hajszálat 1200 fontért - írta a Daily Mail című brit tömeglap.

Eva Braun 1912-ben született, és 17 évesen ismerte meg a nála 23 évvel idősebb Adolf Hitlert. A náci vezető hosszú ideig rejtegette a nőt a nyilvánosság elől, s csak a háború vége felé, 1945. április 29-én a berlini bunkerben vette feleségül. Egy nappal később mindketten öngyilkosságot követtek el.

A Dead Famous DNA című műsorban a történelem néhány legismertebb alakjának maradványaiból kívánják megoldani az adott személyek - mások mellett Napóleon, John F. Kennedy és Elvis Presley - körüli titkokat. Fényt derítettek például arra, hogy Bonaparténak kicsi volt a pénisze, Elvis pedig szívbeteg volt, ami hozzájárulhatott 1977-ben bekövetkezett halálához.
A műsor producerei márciusban David Irving holokauszttagadó brit történésztől 3000 fontért megvették Hitler egy hajkeféjét, hogy a zsidók millióinak haláláért felelős náci vezér DNS-ét is megvizsgálják.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Komoly vita: szerb vagy horvát volt Nikola Tesla?

A váltóáramú motor mellett Tesla fektette le a rádió alapelveit, ő találta fel a drótnélküli energiaátvitelt, de hozzá köthető a neonlámpa vagy a rádióerősítő is. Tovább olvasom