Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 21°C Még több cikk.

Egészségtelen vesztes csapatnak szurkolni

Egy francia pszichológiai felmérés szerint a drukkerek többet esznek egy vereség utáni napon, mint máskor.
Francia kutatók szerint gyakran vesztes csapatnak szurkolni egészségtelen, mert egy pszichológiai felmérés szerint a drukkerek többet esznek egy vereség utáni napon, mint máskor - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap.

Yann Cornil és Pierre Chandon pszichológusok felmérése szerint a jelenség főként városban élőkre és a legvérmesebb drukkerekre igaz, olyan mérkőzéseket követően, amikor a papírforma kiegyenlített esélyeket jósolt.

A tanulmány 726 ember megkérdezésén alapul, az alanyok étkezési naplót vezettek a meccsek napján, vasárnaponként és a következő két napon.

Ezekből kiderült, hogy hétfőnként általában 16 százalékkal több telített zsírsavat és 10 százalékkal több kalóriát vettek magukhoz a vesztes csapatok hívei. Győztes csapat esetében viszont 9 százalékkal kevesebb telített zsírsav és 5 százalékkal kevesebb kalória került a drukker szervezetébe, mint máskor. A jelenség a 8 legszenvedélyesebb francia "fociváros" esetében még kirívóbb: 28 százalékkal nő a drukkerek telítettzsírsav-fogyasztása vereség után, győzelmet követően viszont 16 százalékkal csökken.

A pszichológusok szerint a drukkerek önbecsülésük fenyegetéseként élik meg a vereségeket, míg a győzelmek erősítik az önfegyelmet. Az örök - vagy gyakori vesztes csapatok - híveinek azt javasolják, hogy az újabb kudarc után üljenek le és írják le, hogy mi igazán fontos az életükben, ez az egyszerű módszer teljesen eredményes lehet.

Olvasóink írták

  • 1. szatyi 2013. augusztus 24. 09:35
    „Fölébredtünk? :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A krokodilok alkalomadtán gyümölcsöt is esznek

A kutatók összesen 18 krokodilfajt vontak vizsgálat alá és megállapították, hogy közülük 13 faj… Tovább olvasom