Délmagyar logó

2017. 08. 22. kedd - Menyhért, Mirjam 14°C | 24°C Még több cikk.

Ennyien leszünk a Földön 2016. január elsején

Másodpercenként átlagosan 2,6 fővel növekszik a bolygó lakossága.
Az új év első napjára virradóan előreláthatóan csaknem 7,4 milliárd ember él majd a Földön egy német alapítvány szerdán megjelent becslése szerint.

A hannoveri központú világnépesedési alapítvány (Stiftung Weltbevölkerung - DSW) számításai szerint másodpercenként átlagosan 2,6 fővel növekszik a bolygó lakossága, és az új év beköszöntésekor - ezerre kerekítve - 7 milliárd 391 millió 68 ezer ember él majd a Földön.

Ha a Föld egy 100 lakosú falu lenne, 60 ázsiai, 16 afrikai és 10 európai lakna benne. A mostani tendenciák alapján e "falu" lakossága 2050-re 133-ra emelkedhet, és köztük 73 ázsiai, 33 afrikai és 10 európai lenne, vagyis az európaiak és az ázsiaiak aránya csökkenne, az afrikaiak aránya növekedne.

A DSW szerint az idén nagyjából 83 millióval nőtt a világ népessége, körülbelül annyival, amennyi Németország lakossága. A népességnövekedés azonban szinte kizárólag fejlődő országokra jut, ahol évente 75 millió nő esik teherbe szándéka ellenére. A nem kívánt terhességek nagy száma főleg annak tulajdonítható, hogy nem megfelelő a felvilágosítás, nem lehet hozzáférni kellőképpen a családtervezést szolgáló eljárásokhoz és nem érvényesül a nők egyenjogúságának elve.

Az Erhard Schreiber hannoveri vállalkozó által 1991-ben alapított német fejlesztési alapítvány meghirdetett célja, hogy a családtervezés előmozdításával segítsen azoknak az embereknek, akik saját erejükből nem tudnak kivergődni a szegénység szorításából.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bizonytalan időre elhalasztja következő Mars-misszióját a NASA

Bizonytalan időre elhalasztja következő Mars-misszióját a NASA
A következő alkalom, amikor az InSight landolhat a Marson, 2018 májusa. Tovább olvasom