Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 08. 29. szombat - Beatrix, Erna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Világvevő > FDA: szexuális működési zavarokat okozhat a kopaszodás elleni szer

FDA: szexuális működési zavarokat okozhat a kopaszodás elleni szer

Szexuális működési zavarokat okozhatnak a férfiak kopaszodására és a prosztata megnagyobbodásának kezelésére alkalmazott finaszterid hatóanyagú gyógyszerek.

MTI - 2012.04.16. 11:01
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
A férfiak kopaszodására és a prosztata megnagyobbodásának kezelésére alkalmazott finaszterid hatóanyagú gyógyszerek adatlapján fel kell tüntetni a jövőben, hogy szexuális működési zavarokat okozhatnak - döntött pénteken az amerikai gyógyszerügyi hatóság, az FDA.

A változtatások a Merck gyógyszervállalat Propecia és Proscar márkanéven forgalmazott szereit érintik.

A klinikai próbák eredményei alapján a kopaszodás ellen javasolt Propecia használati útmutatójában fel kell tüntetni, hogy olyan "libidózavart, ejakulációs rendellenességet és orgazmuszavart okozhat, amelyek fennmaradnak a gyógyszer használatának felfüggesztése után is". A prosztata megnagyobbodásának kezelésére használt Proscar ismertetőjéhez hozzáadják, hogy hatására "csökkent a nemi vágy, ami a szer elhagyása után is fennmaradt".

A klinikai próbák idején a Propeciát szedők 3,8 százaléka számolt be valamelyik említett mellékhatásról, míg a placebót szedők 2,1 százaléka.

Mindkét szer hatóanyaga a finaszterid, a Proscart 1992-ben engedélyezte az FDA, a kopaszodás elleni Propeciát 1997-ben. 2011-ben mindkét szer mellékhatásait felülvizsgálták, és adatlapjukra rákerült, hogy szedésük abbahagyása után is fennmaradó merevedési zavarokat okoznak.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...