Délmagyar logó

2018. 05. 23. szerda - Dezső 17°C | 27°C Még több cikk.

Fekete komédia J. K. Rowling új regénye

The Casual Vacancy címmel szeptember 27-én kerül a polcokra J. K. Rowling, a Harry Potter-széria szerzője felnőtteknek szóló regénye.
A könyvet a Little, Brown & Co. jelenteti meg, a kiadó csütörtökön közölte a kötet címét, megjelenésének dátumát, rövid szinopszisát.

Ez az első könyv, amelyet Rowling azóta írt, hogy búcsút intett Harry Potter varázslótanonc kalandos és szövevényes világának. A hétrészes regényfolyam minden idők egyik legsikeresebb fikciós műve volt, amelyből nagysikerű filmfeldolgozások is születtek.

Az író új könyve egy látszólag idillikus angol városkában, Pagfordban játszódik - árulta el a kiadó. A történet egy népszerű férfi váratlan halálával kezdődik, az eset megrázza a települést, amely valójában sokkal vésztjóslóbb hely, mint azt a csinos felszín sugallja. Pagford valójában "háborús övezet", gazdagok állnak szemben szegényekkel, szülők harcolnak tinédzser gyerekeikkel, feleségek a férjükkel. A Little, Brown & Co. szerint a regény "fekete komédia".

A The Casual Vacancy e-könyvként és hagyományos, papíralapú kiadásban is megjelenik. Rowling korábbi munkájával magasra rakta a lécet, a Harry Potter-kötetekből világszerte 450 millió példányt adtak el, az utolsó 2007-ben jelent meg.

Az angol író az év elején jelentette be, hogy felnőtteknek ír regényt, a részleteket egészen mostanáig azonban titokban tartotta.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nanoszerkezetének köszönhetően csillog a kacsatoll

Számos récefaj tollának a csillogása a tollsugarak nanoszerkezetének köszönhető: egy vékony… Tovább olvasom