Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Hidegvérrel: Exhumálták Hickockot és Perryt

Floridai nyomozók az így nyert DNS-minták segítségével akarnak a végére járni egy másik 1959-ben történt családirtásnak.
Exhumálták a Hidegvérrel című Truman Capote-regény alapjául szolgáló, 1959-ben elkövetett kansasi családirtás elkövetőinek holttestét, hogy az így nyert DNS-minták segítségével járjanak a végére egy másik, egy hónappal később történt floridai családirtásnak.

A floridai nyomozók azt szeretnék kideríteni, hogy a kansasi Holcombban élő Clutter házaspár és két gyermekük meggyilkolásáért letartóztatott, majd kivégzett Richard Hickocktól és Perry Smithtől származó DNS-minták megegyeznek-e a floridai Ospreyben elkövetett családirtás helyszínén talált bizonyítékokkal.

Richard Hickock és Perry Smith.
Richard Hickock és Perry Smith.

A holttestek exhumálása és újratemetése nagyjából négy órát vett igénybe - mondta el Kyle Smith, a kansasi nyomozóiroda vezetője. Mint hozzátette: a helyi szakemberek Floridába továbbítják a csontokból nyert DNS-mintákat, hogy az ottani szakemberek összevethessék azokat a megoldatlan Walker-gyilkosság bizonyítékaival.

"A minták talán segítenek végre pontot tenni a Walker család meggyilkolásának ügyére. Ötvenhárom év után ennek éppen itt lenne az ideje" - húzta alá Smith. Hickock és Smith teste egymás mellett fekszik egy magántemetőben azon szövetségi fegyház mellett, ahol börtönbüntetésüket töltötték. A két férfit bűnösnek találták Herbert és Bonnie Clutter, valamint két gyermekük meggyilkolásáért. Az ügy hatalmas nemzetközi figyelmet kapott Truman Capote Hidegvérrel című regénye, illetve az esetet feldolgozó film révén.

Truman Capote
Truman Capote
A gyilkosság után az elkövetők elhagyták Holcombot és a Walker-gyilkosság idején a floridai Osprey térségében tartózkodtak - mutatott rá Kim McGath, a Sarasota megyei seriffhivatal nyomozója, aki négy éven át vizsgálta a Clutter-, és a Walker-ügy teljes nyomozati anyagát.

A két eset közötti hasonlóságokról szólva a szakember elmondta, hogy mindkét esetben a saját otthonukban lőtték agyon a teljes családot, ami meglehetősen szokatlan volt az ötvenes években. Smithnek továbbá volt egy kése, amely nagyon hasonlított ahhoz, amelyet Walkertől loptak el.

A nyomozó hozzátette: Christine Walkert megerőszakolták, így a szakemberek ondót is találtak a helyszínen. Hickockot és Perryt végül Las Vegasban fogták el a hatóságok. A két férfit gyanúsítottként hallgatták ki a Walker-gyilkosság ügyében, ám mindketten átmentek a poligráfos teszten.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindult a Szojuz TMA-07M űrhajó - fotó

Három űrhajóssal a fedélzetén felbocsátották szerdán a kazahsztáni Bajkonurból a Szojuz TMA-07M… Tovább olvasom