Gyűjtse össze az érdekes cikekket a címek mellett lévő később elolvasom ikonokkal!

Szeged - delmagyar.hu

2015. 03. 28. szombat - Gedeon, Johanna

Még több

Itt vagyok: Nyitólap > Világvevő > Hitler mégsem lett öngyilkos?

Hitler mégsem lett öngyilkos?

Hitler halála mindig is vitatott kérdés volt a történészek körében, s számtalan legenda keletkezett egyebek között arról, hogy a Führer megmenekült.

MTI - 2009.09.28. 13:28
Megosztás: Facebook Twitter E-mail
Amerikai tudósok szerint Adolf Hitler náci vezér koponyájának Moszkvában őrzött darabjai nem származhatnak a Führertől, ez pedig újabb kételyeket ébreszt a történészekben Hitler utolsó óráit, illetve állítólagos öngyilkosságát illetően - jelentette a Komszomolszkaja Pravda című orosz lap hétfőn.

A feltételezés szerint Hitler 1945. április 30-án feleségével, Eva Braunnal együtt öngyilkos lett a berlini Führerbunkerben: állítólag előbb a nő nyelte le a méregkapszulát, majd Hitler is bevette a mérget és főbe lőtte magát. A két holttestet ezután állítólag kivitték a bunker elé, leöntötték benzinnel, meggyújtották, majd a helyszínen a földbe temették.

E feltételezés egyik fő bizonyítékának számított egy állcsont- és egy koponyacsontdarab, amelyet 60 éve Moszkvában őriznek. A koponya darabját 2000-ben A harmadik birodalom agóniája című kiállításon első ízben közszemlére is tették Moszkvában.

Nick Bellantoni, az amerikai Connecticuti Egyetem kutatója Moszkvában mintákat vett a csontdarabokból, amelyekről korabeli fotók segítségével megállapította, hogy eredetiek. Kollégája, Linda Strausbaugh pedig a minták genetikai vizsgálata során rájött, hogy a csontok egyértelműen egy 20 és 40 év közötti korú nőtől származnak.

A feltételezés szerint Hitler 1945. április 30-án feleségével, Eva Braunnal együtt öngyilkos lett a berlini Führerbunkerben. Fotó: Daily Mail
A feltételezés szerint Hitler 1945. április 30-án feleségével, Eva Braunnal
együtt öngyilkos lett a berlini Führerbunkerben. Fotó: Daily Mail

1945 májusában az orosz elhárítás felügyelete alatt kiásták Hitler és Eva Braun feltételezett maradványait, s megvizsgálták a leleteket: megállapították, hogy a fogak állapota megfelel Hitler fogorvosának feljegyzéseiben szereplőkkel, s hogy a koponya egy része hiányzik. Sztálin megbízásából 1946-ban újabb titkos misszió kezdett ásni az érintett helyen: találtak egy koponyacsont-darabot rajta golyó ütötte lyukkal, amelyről úgy gondolták, a Hitler fejéből hiányzó darab lehet.

Sztálin ennek ellenére titkosította a náci vezető halálával összefüggő információkat. A maradványokat a kelet-németországi Magdeburgban lévő orosz lehárítási központ területén temették el, majd 1970-ben exhumálták, elégették és a hamvakat titokban kiszórták. Csak az állkapocscsont, a koponyacsontdarab és a véres díványhuzat egy darabja maradt meg, ezeket ettől kezdve a szovjet titkosszolgálat archívumában őrizték.

Eva Braunt, aki akkor 33 éves volt, a források szerint Hitler oldalán temették el a bunker mellett, de mindeddig semmilyen forrás nem utalt rá, hogy főbe lőtte volna magát, vagy valaki lelőtte volna őt. Bellantoni szerint a maradványok akárkitől származhatnak, azokban a napokban sokan vesztették életüket.

Hitler halála mindig is vitatott kérdés volt a történészek körében, s számtalan legenda keletkezett egyebek között arról, hogy a Führer megmenekült. A szenzációról szóló amerikai hírek rámutatnak: 64 év után még mindig nem tudni, mi történt valójában 1945. április 30-án a Führerbunkerben.
Megosztás: Facebook Twitter E-mail

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

12 következő >> végére >>> 12 hozzászólás
Moderálásra küldöm 12. THK 2009.09.29. 14:27

alig pár hónapja alapos dokumentumműsor is volt róla vmelyik csatornán - a tévedés kizárt, manipuláció esélye pedig bő 50 év távlatából pedig már érdektelen (de foglalkoztak a lehetőségekkel is, és ott, az utolsó napokban már nemigen lett volna esélye sem meglépni)

Moderálásra küldöm 11. Krampampuli 2009.09.29. 13:43

10. hozzászólás THK 2009.09.29. 12:25 ez így van feltéve, hogy az a hír miszerint már bizonyították igaz. Mert ugyanúgy lehet kamu mint minden más is! Sok mindent kijelentettek már aztán kiderült hogy csak egyes érdekek húzódtak mögötte... Az a feltételezés, hogy öngyilkos lett a legkényelmesebb megoldás ez egyértelmű... Le van zárva az ügy, slussz passz...

Moderálásra küldöm 10. THK 2009.09.29. 12:25

az állkapocsról már bizonyították, h egyértelmű az egyezés, mert nagyon durva fogászati beavatkozásokon ment át Hitler, és az mind jól azonosítható a maradványon is - kizárt, h másé legyen...

Moderálásra küldöm 9. Martynko 2009.09.29. 05:03

Onmagatokban sosem talaltok hibat? Csal egy napodat kiserd vegig es meg fogsz lepodni..

Moderálásra küldöm 8. newdog 2009.09.28. 19:38

Lerágott csont... Ez ma már nem kérdés. Bizonyított tény, hogy Hitler oly módon hagyta el e földi árnyékvilágot, ahogyan a történelemkönyvekben írva vagyon. Ezt az MTI munkatársainál hitelesebb szakértők bizonyították. :-)

Moderálásra küldöm 7. H4rc0s 2009.09.28. 16:48

Pedig nem is érdekel a cikk? Hogy lehet h aki írta, annak nem szúrta a szemét?

Mert ez egy cikk akar lenni, nem 1 holmi firka, jobban oda kéne figyelni az igényességre is.:(

Moderálásra küldöm 6. H4rc0s 2009.09.28. 16:46

"Magdeburgban lévő orosz !!!lehárítási!!! központ "

Nem el?:)

Moderálásra küldöm 5. achilleus 2009.09.28. 16:31

Lehet, hogy Hitler Sztálinnal is sakkozott? - Hátha előkerül egy fénykép.

Moderálásra küldöm 4. pille 2009.09.28. 15:27

imna!
Na, csak ennyi legyen az össz bajod! Egyébként meg igazad van.

Moderálásra küldöm 3. imna 2009.09.28. 15:24

Ez se semmi: "...Magdeburgban lévő orosz lehárítási..."
Szinte öröm olvasni ezeket a "cikkeket", mert mindig találni benne hibát. Ez kérem egy csodálatos színvonal, hajrá!
Csak így tovább... na megyek, mert keresnem kell még 1-2 apró hibát...!


12 hozzászólás12 következő >> végére >>>
Töltés, kérem várjon!
ˆaz oldal tetejéreˆ

hirdetés

HIRDETÉS

Cikkajánló

bezár
asdasd
Kérem várjon, jelentkezését rögzítjük...