Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Jégkori csontok százait tárták fel Mexikóban

A régészeknek öthavi munkával sikerült teljes egészében feltárni a Mexikóvárostól északra fekvő Atotonilco de Tulában lévő lelőhelyet.
Jégkori állatok csontjainak százai kerültek napvilágra Mexikóban csatornázási munkálatok során.

A régészeknek öthavi munkával sikerült teljes egészében feltárni a Mexikóvárostól északra fekvő Atotonilco de Tulában lévő lelőhelyet, ahol agyarak, koponyák, állkapocscsontok, szarvak, bordák, csigolyák sokaságát találták. Kerültek elő masztodonok, mamutok, tevék, lovak, szarvasok, valamint óriási tatu (glyptodon) maradványai is. A szakemberek szerint a leletek között lehetnek bölényfosszíliák is, de vannak olyan csontok is, amelyeket még nem sikerült azonosítani - olvasható a The Daily Telegraph online kiadásában.

"A kihalt megafauna a legnagyobb és a legváltozatosabb leletegyüttes, amely eddig Mexikóban előkerült" - hangsúlyozta Alicia Bonfil Olivera, a mexikói Nemzeti Antropológiai és Történelmi Intézet régésze, aki a leletek korát 10-12 ezer évesre becsülte.

Előkerült egy fog is, amelyről majd antropológusoknak kell megállapítaniuk, hogy embertől származik-e.

"Nem kizárt, hogy emberi fogról van szó, hiszen tudjuk, hogy az adott időszakban a mai Mexikó központi vidéke már benépesült" - tette hozzá Alicia Bonfil Olivera.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Nemzetközi tudományos fórumon is bemutatkozott a fiatal magyar kutató

A fiatal kutatók nemzetközi fórumán járt Kecsenovity Egon, akinek londoni útját a Magyar Innovációs… Tovább olvasom