Délmagyar logó

2017. 09. 26. kedd - Jusztina 13°C | 23°C Még több cikk.

Megnyílt a világ legnagyobb kertészeti expója Hollandiában

Megnyílt a világ legnagyobb kertészeti expója, a Floriade a hollandiai Velnóban.
A 44 hektáron elterülő egyedülálló kiállítás felékesítéséhez 1,8 millió virághagymát ültettek el. Emellett 190 ezer évelő virágpalántával, 18 ezer bokorral, 15 ezer sövénybokorral és háromezer fával ékesítették fel a hatalmas kertet.

A csütörtökön megnyílt expón, amelyet a szervezők "a világ legnagyobb virágshow-jának" neveznek, több mint száz kiállító, többnyire országok vagy térségek szerepelnek saját kertészeti bemutatóval. Kína például egy egész pavilont épített, hogy bemutassa az ország legfrissebb kertészeti trendjeit.


"Más élményt nyújt, mint egy témapark vagy egy állatkert. Nagyon megnyugtató hely, arra való, hogy az ember elsétálgasson benne, és gyönyörködjön" - mondta Mark Wijman, a kiállítás szóvivője.

Amiatt sem kell aggódni, hogy a virágok elnyílnak: a Floriade "akciócsoportja" éjszakánként rohammunkával ültet új virágokat a hervadtak helyére. Ráadásul a kert évelőit úgy helyezték el, hogy egészen az október 7-diki záró napig színpompás virágok várják a látogatókat.

Az expó szervezői csak Hollandiából és a szomszédos Németországból több mint kétmillió vendéget várnak, de számolnak a világ minden tájáról érkező virágrajongókkal és üzletemberekkel is.

A park megtervezésekor arra is gondoltak, hogy a látogatók átfogó élményt kaphassanak a földi virágszőnyegtől: kötélpálya fut keresztül a kiállítás fölött, amelynek kabinjaiból kiváló rálátás nyílik az egész területre.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Restaurálták a Sissit ábrázoló leghíresebb festményt

Újra régi fényében tündököl a Sissit ábrázoló tán leghíresebb festmény, Franz Xaver Winterhalter… Tovább olvasom