Délmagyar logó

2017. 06. 23. péntek - Zoltán 22°C | 35°C Még több cikk.

Megtiltotta a farkasvadászatot egy svéd bíróság

Svédországban fél évszázad után, 2010-ben és 2011-ben újították fel a farkasvadászatot.
Helyt adva állatvédő szervezetek keresetének, még a kezdete előtt leállíttatta a farkasvadásztatot Örebro és Värmland térségében egy svéd bíróság.

A karlstadti körzeti bíróság döntése szerint a helyi hatóságok túllépték hatáskörüket, amikor engedélyezték a veszélyeztetett faj vadászatát. A térségben a hét végén kezdődött volna meg a vadászszezon.

Tom Arnbom, a Természetvédelmi Világalap (WWF) svédországi szervezetének illetékese méltatta a bíróság döntését, de csalódottságának adott hangot amiatt, hogy a természetvédőknek bírósághoz kell fordulniuk azért, hogy érvényre juttassák a jogszabályokat.

Svédországban fél évszázad után, 2010-ben és 2011-ben újították fel a farkasvadászatot, 46 álltatot elejtve, ami az Európai Bíróság bírálatát váltotta ki. A farkasvadászat érzékeny téma nemcsak Svédországban, hanem más európai országokban is, ahol a vadállat populációja az elmúlt évtizedekben ismét megerősödött.

A korábbi jobbközép svéd kormány szerint túlságosan elszaporodtak a farkasok az ország egyes részeiben, a 400 egyedet kitevő állományt 270-re akarták csökkenteni.

A szociáldemokraták és zöldek jelenlegi kormánykoalíciója megosztott: a mezőgazdasági tárca engedélyezi a farkasvadászatot, míg a környezetvédelmi tiltja.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elindították a Dragon teherűrhajót a Nemzetközi Űrállomásra

Elindították szombaton az amerikai Dragon teherűrhajót a Nemzetközi Űrállomásra (ISS), a már levált… Tovább olvasom