Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Mintegy 60 mintát vettek Arafat földi maradványaiból

Három szakértői csapat vizsgálja a minták alapján, hogy megmérgezték-e a palesztinok történelmi vezetőjét.
Mintegy hatvan mintát vettek Jasszer Arafat néhai palesztin elnök földi maradványaiból kedden Rámalláhban, majd azokat elemzés céljára háromfelé osztották a vizsgálatot végző három csapat között - közölte vasárnap egy lapinterjúban a svájci csapat vezetője.

Patrice Mangin, a lausanne-i törvényszéki orvosi egyetemi központ igazgatója a Le Matin Dimanche című lapnak nyilatkozva elmondta, hogy a palesztin törvényszéki orvos, aki egyedül nyúlhatott a maradványokhoz, "végrehajtott minden kívánt mintavételt, összesen mintegy hatvanat".

Három szakértői csapat vizsgálja a minták alapján, hogy megmérgezték-e a palesztinok történelmi vezetőjét, aki nyolc évvel ezelőtt hunyt el: egy francia, amely az özvegy, Szúha Arafat franciaországi beadványa nyomán jött létre, egy svájci, valamint egy orosz, amelyet a Palesztin Hatóság bízott meg.

"Mindegyik csapatnak körülbelül húsz hasonló minta van most a birtokában - folytatta a svájci professzor. - Három mintatípus van: az első a test azonosítására szolgál, a második a 210-es polónium gyanított jelenlétét illető feltevés igazolására, a harmadik pedig technikai célú vizsgálatokra."

A néhai palesztin vezető halálának okát azért vizsgálják, mert egy svájci intézet szakértői a rendkívül mérgező, halált okozó radioaktív anyagot találták egy ruhadarabon, amely állítólag az övé volt. Ha a minták vizsgálata igazolja a mérgezés gyanúját, akkor a palesztin vezetők a Nemzetközi Büntetőbírósághoz (ICC) fordulnak - közölte Taufík Tirávi, a palesztin vizsgálóbizottság elnöke.

Olvasóink írták

  • 1. kispacni 2012. december 03. 08:45
    „" néhai palesztin vezető halálának okát azért vizsgálják, mert egy svájci intézet szakértői a rendkívül mérgező, halált okozó radioaktív anyagot találták egy ruhadarabon, amely állítólag az övé volt"

    Ez nagyon izgalmasan hangzik. Igazi szakértő ujságíró téma :-)

    Tigris szavaival élve k"öztudom", hogy a 210-es polónium izotóp felezési ideje 138 nap, és Arafat 8 éve halott. 2012-ben abszolút meggyőzően be lehet bizonyítani a 210-es polonium jelenlétét, különösen egy ruhadarabon :-)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkelt Napóleon kódolt levele

A becsült ár több mint tízszereséért, 187 ezer 500 euróért (52,7 millió forintért) kelt el vasárnap… Tovább olvasom