Délmagyar logó

2018. 08. 20. hétfő - István 19°C | 32°C Még több cikk.

Nyolcszáz év után laptopok vehetik át a kézírás helyét a cambridge-i vizsgákon

Nyolc évszázad kézzel írott vizsgadolgozatai után laptopok vehetik át a tollak helyét a világhírű Cambridge-i Egyetemen.
Az egyetem fontolóra veszi, hogy véget vessen a vizsgákon kötelező kézírásnak és engedélyezze, hogy hallgatói elektronikus eszközökön írva adjanak számot tudásukról - írták a hétvégi brit lapok.

A mérlegelés előzménye, hogy a tanárok panaszkodtak a diákok egyre olvashatatlanabb kézírására. Az oktatók szerint hallgatóik az órákon szinte már csak a laptopjaikat használják, a kézzel írás képességét lassan elveszítik.

Az újságok értesülései szerint a patinás egyetem digitális oktatási stratégiája részeként konzultációt tart a kérdésről.

A diákokat online kérdőívben kérdezik meg arról, hogy közérzetükre "jelentősen pozitív hatása" lenne-e, ha nem kézzel, hanem géppel kellene írni a vizsgáikon.

Sarah Pearsall, a történelemtanszék tanára a The Daily Telegraph brit lapnak elmondta, hogy 15-20 éve a hallgatók naponta sok órán át kézzel írva jegyzeteltek, az új generációk azonban semmit sem írnak kézzel, kivéve a vizsgadolgozatokat.

"A kézírás elveszett művészetté vált a mai diákok számára" - tette hozzá.

Kitért arra is, hogy az olvashatatlanul író hallgatók kénytelenek a nyári szünet alatt bemenni az egyetemre, hogy két egyetemi dolgozó jelenlétében hangosan felolvassák a vizsgakérdésekre adott válaszaikat.

"El kell fogadnunk: a kézírás kihalása a valóság" - összegezte Anthony Seldon, a Buckinghami Egyetem alkancellárja a brit lapnak.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ezt a dátumot soha nem felejtjük el: 16 éve csapódtak a WTC tornyaiba utasszállító repülők

Ezt a dátumot soha nem felejtjük el: 16 éve csapódtak a WTC tornyaiba utasszállító repülők
A történelem legvéresebb, mintegy háromezer emberéletet követelő merényletsorozata után az Egyesült… Tovább olvasom