Délmagyar logó

2018. 10. 23. kedd - Gyöngyi 7°C | 17°C Még több cikk.

Perlik a Szcientológia Egyházat Franciaországban

Bírósági tárgyalás elé néz az egyház Franciaországban "szervezett csalásért". Egy hölgy azzal vádolja őket, hogy először csak egy ingyenes személyiségi tesztre jelentkezett, végül 20 000 eurót gomboltak le róla.
A sértett egyik ügyvédje úgy nyilatkozott, ha a vádakat bebizonyítják, büntetésre számíthat a vitatott egyház. Franciaországban egyébként is erős ellenállásba ütköznek tanaik, csakúgy, mint Németországban, ahol egyenesen alkotmányellenessé nyilvánították őket. Az egyház francia ága szerint már számos hasonló esetben tisztázták magukat.

Jelen esetben egy francia hölgy perli őket, akit, állítása szerint, még 1998-ban állítottak meg szcientológusok a párizsi utcán, és ingyenes személyiségi tesztet ajánlottak. A hölgy ezt érdekesnek találta, pár év múlva pedig "meglepetten" tapasztalta, hogy mintegy 20 000 eurót húztak ki a zsebéből kurzusokra, könyvekre, illegálisan felírt gyógyszerekre és egy "electrometer"-re, ami mentális állapotának ingadozásait mérte.

A per 2009 elején kezdődhet, több sértettel.

Olvasóink írták

 • 7. petike23 2008. szeptember 09. 01:12
  „Engem nem vettek fel egy állásra, mert nem találtak alkalmasnak, mert amikor a szcientológiáról kérdeztek én elzárkóztam a kérdés elől.Ez egy szegedi kft volt.Azután meglepetten hallottam volt ott dolgozóktól,hogy az egész cég benne van.És még sok másik.Ez üzleti érdekeket is szolgál.”
 • 6. mai 2008. szeptember 08. 22:33
  „Tudatlanság, emberi hiszékenység, minden, ami civilizációnkban káros tetten érhető ezen vállalkozásban "egyház" gyűjtőfogalom alatt.”
 • 5. a kártékony gárda bezzeg maga a gonosz, ez a terrorista "egyház "meg vígan tenyészik nálunk. 2008. szeptember 08. 21:26
  „hát nem így van ?”
 • 4. sevenof9 2008. szeptember 08. 21:16
  „mikor jon mar el az aranykor: "ha hulye vagy dogolj meg". Ugye ez a draga bepalizott bekazabalo is az allam penzebol keresi az igazat a sajat hulyesege miatt?”
 • 3. vélekedő 2008. szeptember 08. 20:13
  „"A hölgy ezt érdekesnek találta, pár év múlva pedig "meglepetten" tapasztalta, hogy mintegy 20 000 eurót húztak ki a zsebéből kurzusokra, könyvekre, illegálisan felírt gyógyszerekre és egy "electrometer"-re, ami mentális állapotának ingadozásait mérte."

  Nekem ebből úgy tűnik, hogy bepalizták, nem kevésbé és nem jobban, mintha egyháztól függetlenül tették volna. Amennyiben az adott dolgokért megkapta az ellenértéket, eszközt, szolgáltatást, felesleges ugrálnia.

  Természetesen ettől az adott egyház működése lehet káros.”
 • 2. Team5 2008. szeptember 08. 19:16
  „Idehaza is ideje lenne már!”
 • 1. kertesz 2008. szeptember 08. 19:06
  „Szerintem be kellene őket tiltani, vagy ne egyházként működjenek, hanem gazdasági vállalkozásként. Nincs abban semm rossz.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Horthy Miklósra emlékeznek Kenderesen

1993. szeptember 4-én hozták haza Portugáliából, és helyezték örök nyugalomra Kenderesen vitéz… Tovább olvasom