Délmagyar logó

2017. 05. 23. kedd - Dezső 15°C | 25°C Még több cikk.

Rekordmeleg volt szeptemberben a világon

A szeptemberi globális átlaghőmérséklet elérte a 15,6 Celsius fokot, ami 0,67 fokkal volt magasabb a szokásosnál.
Rekordmeleget mértek a világon szeptemberben.

Az amerikai Nemzeti Oceanográfiai és Légköri Hivatal (NOAA) hétfői jelentése szerint a szeptemberi globális átlaghőmérséklet elérte a 15,6 Celsius fokot, ami 0,67 fokkal volt magasabb a szokásosnál. A csúcshőmérséklet elérte a 2005. szeptemberi rekordot. A Földön 1880 óta rögzítik a hőmérsékleti értékeket.

Az év legnagyobb részében világszerte melegebb volt az átlagos értéknél, de az átlaghőmérséklet nem ért el rekordszintet. Az Egyesült Államokban ugyanakkor egymás után dőltek meg a hőségrekordok. Ez a tendencia azonban szeptemberben megfordult. A szeptemberi meleg globálisan csúcsot ért el, ám az Egyesült Államokban csak a 23. legmelegebb hónapként került be a feljegyzésekbe.

A legnagyobb hőséget Észak-Argentínában, Paraguayban, Japánban, valamint Oroszország középső, Kanada nyugati és Grönland déli részén mérték, míg Kelet-Oroszországban, Alaszka nyugati felén, Afrika déli részén, szinte egész Kínában, valamint az Egyesült Államok felső közép-nyugati és délkeleti részén az átlagnál jóval alacsonyabb volt a hőmérséklet.

A szeptember már a 331. az egymást követő hónapok sorában, amelyben a globális hőmérséklet meghaladja a XX. századi átlagot.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Több mint 3 ezer éves sziklarajzokat filmeztek le

Az Örményországban lévő sziklarajzokon többnyire állatmotívumok láthatóak. Tovább olvasom