Délmagyar logó

2018. 03. 21. szerda - Benedek -7°C | 3°C Még több cikk.

Tilos lesz decemberben megközelíteni a ˝világvégemenhelyet˝ a Bugarach-on

Tilos lesz december végén - beleértve 21-én is - megmászni a délnyugat-franciaországi Bugarach hegycsúcsot, amely a hiedelem szerint védelmet nyújt a maja naptár szerint esedékes "világvége" elől.
A hatóságok így kívánják megakadályozni, hogy világvégehívő emberek vagy egyszerűen csak kíváncsiskodók tömege árassza el a környéket.
Az 1230 méter magas hegycsúcsra a hiedelmek szerint december 21-re várható világvége előtt és után három nappal is tilos lesz a felmenetel - közölte Aude megye prefektusa, Eric Freysselinard.

A hegycsúcs lábánál álló, azonos nevű, 200 lelkes faluba vezető utakat mintegy száz rendőr és tűzoltó ellenőrzi majd. A település nyugalmát meglehetősen megzavarta az utóbbi időkben keletkezett sajátos hírneve.
A megyefőnök elmondta, hogy világvégében hívő emberekre, meghatározhatatlan létszámú kíváncsiskodóra és sok újságíróra számítanak.

Az interneten terjedő, a maja naptáron alapuló elméletek szerint a Bugarach-csúcs egyike azon helyeknek a földön, ahová el lehet menekülni a december 21-én várható világvége elől.

A különös formájú, kilövőállomásra vagy leszállópályára emlékeztető hegy a Pireneusokban található, a katar eretnekek földjén, ahol hemzsegnek a vizigótokról, a templomos lovagokról és az elrejtett kincsekről szóló mondák.

A prefektus szerint a hatóságok az internetet tanulmányozva nem találtak arra utaló nyomot, hogy tömeges vándorlás, szektatevékenység vagy kollektív öngyilkosságra való felszólítás veszélye állna fenn. Elismerte ugyanakkor, hogy a hatóságok "a híresztelés körüli szokatlan jelenséggel" állnak szemben.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ők védik Izraelt

Miközben újra heves harcokban lövik egymást halomra a Közel-Keleten az izraeli hadsereg tagjainak… Tovább olvasom