Délmagyar logó

2017. 04. 26. szerda - Ervin 8°C | 22°C Még több cikk.

Új pókfajokat fedeztek fel Indiában és Ausztráliában

Az újonnan felfedezett fajok közül kiemelkedik a harisnyaformájú hálóban élő egérpók és egy szőrős lábú csapóajtós pókféle is.

Új pókfajokat fedeztek fel Indiában és Ausztráliában, köztük az újonnan elnevezett egérpókot és a világ legmérgezőbbjének tartott Argyrodes nemzetség egy új tagját.

Kutatók, tanárok és őslakosok vettek részt abban az ausztrál tudományos expedícióban, amely a Queensland államhoz tartozó York-félsziget elhagyatott és száraz trópusi területén fedezett fel összesen 13 új pókfajt. A csapat az expedíció 10 napja alatt késekkel törte fel a földet pókfonállal bélelt üregek után kutatva. Az újonnan felfedezett fajok közül kiemelkedik a harisnyaformájú hálóban élő egérpók és egy szőrős lábú csapóajtós pókféle is. Szintén találtak új madárpókféléket is.

 Hasonló felfedezéseket tettek az indiai Irindzsalakudában található Christ College Biodiverzitás-kutató Intézetének munkatársai is az ország déli részén fekvő Kerala államban, Harithavanam helységben. A tudósok hat új pókfajt azonosítottak, közülük egy a világ legmérgezőbbjének tartott Argyrodes csoport tagja, de találtak a Chrysso és a Tetragnatha nemzetségbe tartozó, eddig ismeretlen fajokat képviselő példányokat is.

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Éheztek Napóleon visszavonuló seregének katonái

Napóleon inváziós hadserege 675 ezer katonát számlált, amikor 1812. június 24-én átlépte az orosz… Tovább olvasom