Sorra dőlnek az olimpiai és világcsúcsok Tokióban

2021.07.31. 09:17

Meglepetés cselgáncsban

BMX, Tokió. Érdekes végeredmény alakult ki a BMX férfi és női mezőnyében, ugyanis mindkét nem küzdelmeiben brit, holland és kolumbiai versenyzők foglalták el a dobogós helyeket.

A férfiaknál Niek Kimmann győzött Hollandiából a brit Kye Whyte és a kolumbiai Carlos Ramírez előtt, míg a nőknél Bethany Shriever nagy-britanniai győzelmével zárult a sorozat, a dél-amerikai Mariana Pajón lett a második, míg a holland Meren Smulders zárt harmadikként.

Cselgáncs, Tokió. Óriási meglepetésre vereséget szenvedett a francia Teddy Riner az olimpiai cselgáncstorna +100 kilogrammos negyeddöntőjében. A londoni és a riói olimpián a legnehezebb súlyban egyaránt győzedelmeskedő Riner-t az orosz Tamerlan Basajev verte meg aranyponttal.

A 32 esztendős sportoló állítólag nem százszázalékos állapotban lépett a szőnyegre, ám fontos megemlíteni, hogy ha harmadszor sem talált volna legyőzőre az olimpián, beérhette volna a japán Nomura Tadahirót, ő ugyanis a valaha volt egyetlen olyan cselgáncsozó, aki triplázni tudott az ötkarikás aranyérmeket tekintve.

Sportlövészet, Tokió. Vitalina Bacaraskina olimpiai csúcsot döntött a női sportpisztoly döntőjében, amelyben szétlövéssel diadalmaskodott riválisával, a dél-koreai Kim Min Dzsunggal szemben.

Tollaslabda, Tokió. Maratoni hosszúságú, 66 perces döntőt vívtak a tokiói tollaslabdatorna vegyes páros küzdelmeinek fináléjában, amelyben végül a második kiemelt Huang Tung-ping, Vang Ji-lju kínai pár kettős 2:1-gyel nyert az elsőként rangsorolt Cseng Szi-vej, Huang Ja-csiung duóval szemben. A versenyszám bronzérmét a hazai pályán játszó Vatanabe Juta, Higasino Arisza párosa hódította el.

Úszás, Tokió. Olimpiai és világcsúcs is megdőlt az ötkarikás játékok pénteki napján: előbb a dél-afrikai Tatjana Schoenmaker alkotott maradandót, és döntött világcsúcsot a 200 méter mellúszás döntőjében, majd az ausztrál Emma McKeon előbb 51.96 mp-es eredménnyel úszta meg a 100 méter női gyors valaha volt legjobb olimpiai idejét. Milák Kristóf 100 méter pillangón szintén olimpiai csúcsot úszott, majd közvetlenül utána, a második elődöntőben az amerikai Dressel tovább javította az időt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!