A megvert újságírónő bírálja a Fidszt és az MDF-rt

Nem szeretném, ha politikai pártok felcsimpaszkodnának az ügyre, a személyes tragédiámra, már csak azért sem, mert az MDF-nek és a Fidesznek jelentős szerepe van abban, hogy a Pallag László-féle olajbizottság munkáját ellehetetlenítették - olvasható a bántalmazott Kármán Irén blogjában.

Nem szeretném, ha politikai pártok felcsimpaszkodnának az ügyre, a személyes tragédiámra, már csak azért sem, mert az MDF-nek és a Fidesznek jelentős szerepe van abban, hogy a Pallag László-féle olajbizottság munkáját ellehetetlenítették - olvasható a bántalmazott Kármán Irén blogjában, amelyet az újságíró a kórházi ágyán fekve diktált.

Kármán Irán internetes naplójában úgy fogalmazott: nem adták meg a segítséget ahhoz, hogy a bizottság kiderítse, milyen kapcsolatrendszer állt a rendszerváltás utáni legnagyobb bűncselekmény-sorozat mögött. Kifejezetten álszent a Fidesz magatartása, és meg kellene nézni azt is, hogy az MDF milyen politikát folytatott annak idején.
Elég csak a fűtőolaj és dízelolaj ártámogatása közti különbségre gondolni, ami lehetővé tette az olajjal való visszaélést.

Annak ellenére tette ezt az MDF-kormány, hogy - amint a filmemből kiderül - Bod Péter Ákosnak (akkori ipari miniszter)felhívták a figyelmét annak idején arra, hogy nem jó, ha távolítják egymástól a kétféle olaj árrését - olvasható a blogban. Hangsúlyozta: eleve álszentnek tartom, hogy amikor napirendre kerül ez a korrupció, akkor a velejéig korrupt pártok jelentkeznek be elsőnek az ország megmentésére - írta.

Az ellenzék vizsgálatot követel

Az MDF az eset után azt javasolja, hogy a vasárnapi koalíciós egyeztetésen a kormánypártok tárgyaljanak a pénteken brutálisan bántalmazott Kármán Irén újságíró ügyéről, aki az olajszőkítési ügyekben is nyomozott. Az MTI azon kérdésére, hogy vajon az újságíró megverése egyszerű bűncselekmény volt-e, vagy a politika is érintett az ügyben, [namelink name="Dávid Ibolya"] azt mondta: a politika annyiban érintett, hogy nem engedheti meg magának a nyolcvanöt évre szóló titkosítást.

A Fidesz azonnali, független, pártatlan és minden részletre kiterjedő vizsgálatot követel Kármán Irén újságíró megverésével kapcsolatban - mondta a párt szóvivője. Szijjártó Péter sajtótájékoztatón közölte: független, pártatlan és minden részletre, így a hatalom esetleges szerepére is kiterjedő vizsgálatot követel a Fidesz Kármán Irén megverésével kapcsolatban. A politikus felidézte, hogy az újságírónő az 1990-es évek közepének olajszőkítésével kapcsolatos ügyeket vizsgálta.

A Fidesz szóvivője úgy vélte, az állam lezüllesztésének lehetünk tanúi, a hatóságok mély válságban vannak, így képtelenek megvédeni a polgárokat, főként azokat, akik egyes csoportok vagy a hatalom számára kellemetlen dolgokkal foglalkoznak.

Brtutálisan megverték

Pénteken éjszaka egy horgász riasztotta a rendőrséget és a mentőket, miután rátalált az összekötözött áldozatra a Lágymányosi és a Petőfi híd között, a Duna parton. Az összevert újságírónőt a Szent János kórházban ápolják, vasárnapra már túljutott a közvetlen életveszélyen.

Kármán Irén az utóbbi időben több olyan nyilatkozatot tett a televízióban és internetes naplójában - amelyet a nolblogon vezet -, amelyeket egyesek "nem néztek jó szemmel". Ezen nyilatkozatokban Kármán Irén az 1990-es évek közepén történteket, az olajszőkítést és az ahhoz kapcsolódó bűnözői köröket emlegette. Az újságírónő autóját tavaly novemberben egyébként már feltörték és kiloptak belőle egy rózsaszín sporttáskát, amely Sándor István, a "Papa" peres anyagait tartalmazta, valamint egy leforgatott dokumentumfilmet is rögzítő kazettát. A táskában voltak a Szemben a maffiával című könyv alapjául szolgáló peres iratok, valamint az ugyanerről a témáról forgatott film kazettája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!