Nem vonzza az orvosokat a

Eddig mindössze négyen jelentkeztek az Egészségügyi Minisztérium kezdeményezésére kiírt orvos mobilitási programra. A pályázatra a kórházkapacitás-szűkítés miatt elbocsátott szakemberek jelentkezhettek. A napokban azonban közel hatezer egészségügyi dolgozó kapta kézhez felmondólevelét.

Kovács Attila, a szaktárca államtitkára úgy tájékoztatott: az egyelőre nem túl nagy érdeklődésre számot tartó programban 500 millió forintos keretösszeg áll rendelkezésre. Eközben tovább folytatódik az egészségügyben az elbocsátási hullám: mintegy hatezer egészségügyi szakdolgozónak és másfél ezer orvosnak mondtak és mondanak föl a napokban. A MÁV Kórházból 800-900 embernek kell távoznia. Fehér Miklós, a Kórház főigazgatója arról számolt be: nem elképzelhetetlen, hogy bekerülnek a Szabolcs utcai, a MÁV és a Honvéd Kórház összevonásával megalakuló AEK (Állami Egészségügyi Központ) csapatába. Ám az összevonások miatt az eddigi 5200 dolgozóból mindössze 2800-3000 munkájára lesz szükség.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!