A pop diadala

2008.11.20. 16:00

Frajd Zsiga/Posztceleb: Glenn Medeiros

Glenn Medeiros ártatlan, bájos arcáról félreérthetetlenül bömböl az örökké tartó tiszta szerelem ígérete. Nothing's gonna change my love for you.

Vannak olyan számok, amik rejtélyes módon erősebben beépültek a magyar nép zenei kultúrájába, hosszú-hosszú ideig a kívánságműsorok elmaradhatatlan szereplőivé váltak, gyakran bezzegkövei lettek az újdonságoktól berzenkedőknek. Vajon miért zajlott le ez a folyamat, miért pont ezek a slágerek vertek mélyebb gyökeret festői pusztánkba? Az e heti vizsgálat tárgya Glenn Medeiros: Nothing's Gonna Change My Love For You című érzelemzuhataga, ami légypapírként gyűjtötte össze a szerelmes szíveket.

Kevesen tudják, hogy e jól ismert slágert eredetileg George Benson énekelte fel 1984-es albumára. Dallamának szerzője Michael Masser, aki korábban jogász és bróker volt, így nem is meglepő, hogy ilyen fülbemászó ragaccsal büntette meg a naiv szentimentálisokat és végső soron mindenkit. A zseniálisan egyszerű és köntörfalazás nélküli "vers" pedig a Rock And Roll Hall Of Fame-be is bekerülő Gerry Goffin műve, akinek például a Little Eva-nak írt és a későbbi generációknak Kylie Minogue által újra híressé tett The Loco-Motiont is köszönhetjük.

De ez mind kevésnek bizonyult, ez a szám a hawaii tinire, Glenn Medeirosra várt, aki 1987-88-ban poptörténelemre és súlyos dollárkötegekre váltotta a számban lappangó lehetőségeket. Ártatlan, bájos arcáról félreérthetetlenül bömböl az örökké tartó tiszta szerelem ígérete. Amitől könnybe lábad a tévé előtt kimerülten földimogyorót majszoló háziasszony szeme, amitől bátran nyúl a telefonhoz a betrottyolt elsőszerelmes, amitől a nyugdíjas azt füllentheti párjának: tessék, hát, pont ezt éreztem 40 éven keresztül. Egy biztos pont: a bármin átívelő, szirupos szerelem. Lustaság is lappang itt azért. Valljuk be, jó elhinni, hogy bármi történjék is, bárhogy múljanak is az évek, nekem nem kell változnom, hiszen a párom is biztos úgy szeret, ahogy ez a fiúka énekli. A magyaroknak többségének viszket a változás, ha muszáj, csak akkor jöjjön, akár egy kapcsolatban, akár egy kényelmes történelmi mocsárban.

Glenn Alan Medeiros (sokszor tévesen Glen Madeirosnak írják) 1970-ben született Hawaii-on. 1996-ban házasodott meg, egy fia és egy lánya született 2000- ben, illetve 2001-ben. Bár még egyszer-kétszer sikerült a slágerlistákra felkerülnie (egyszer például a Whitney-lerobbantó Bobby Brownnal), már nem tudott igazán nagyot szakajtani, mondhatjuk one hit wondernek is. Jelenleg egy hawaii gimiben tanít történelmet, korábban zenét is.

Köszönjük neki, hogy mi is hosszú, nagyon hosszú évekig agyba-főbe élvezhettük a hawaii tengerpart által megtámogatott mélyvallomást, a 80as évek "My Heart Will Go On"-ját, és azt, hogy miatta (is) sokan még mindig azt hiszik, ilyennek kéne lennie egy hosszú kapcsolatnak, állandóan.

És egy kis ajándék: a szám a nagyszerű bájdalnok és bajuszhős (bár, ha jól tudom, már nincs neki), Engelbert Humperdinck előadásában, egy pátosszal teli fotó- és videomontázzsal. Engelbert Humperdinck, bármilyen meglepő is, nem német. Arnold George Dorsey-ról változtatta nevét egy német operaszerzőére egy gyenge, de tartós pillanatában. Amúgy tényleg sikeres fickó, már 74 éves.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!