Szegedi hírek

2022.05.05. 12:00

Találkozás a civil szervezetekkel

A Miniszterelnökség és a Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának munkatársai a Megyejárás programsorozatban Csongrád-Csanád megyébe is ellátogattak és a civil szervezetek képviselőivel találkoztak. A szerdai szegedi fórum után ma Makón, Hódmezővásárhelyen és Szentesen vizitálnak.

I. P.

A megyeháza közgyűlési termében tartották a tegnapi civil fórumot. Fotó: Kuklis István

A Miniszterelnökségtől Szalay-Bobrovniczky Vince, civil és társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkár valamint a Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztályának munkatársai ellátogattak Csongrád-Csanád megyébe, hogy a civilekkel való személyes konzultációkon a működésüket, szabályozásukat, támogatásukat érintő kérdésekről egyeztessenek. 

Az első állomásnak, a Tisza-parti Civil Közösségekért Egyesület szervezésében, a megyei önkormányzat közgyűlési terme adott otthont Szegeden. Az eseményre a megyei hatáskörű civil egyesületeket hívták, és a megnyitón megjelent Mihálffy Béla frissen megválasztott országgyűlési képviselő is. Csütörtökön Makóra, Hódmezővásárhelyre és Szentesre mennek.

 Települési polgármesterként tapasztaltam, hogy a közösség erejét a jól és hatékonyan működő civil szervezetek adják. Erre megyei szinten is nagy hangsúlyt fektetünk és igyekszünk megvalósítani, mert ott is működik. Ezt szolgálták az identitást erősítő programok is 

– mondta a vendéglátó megyei közgyűlés elnöke, Gémes László. 
Ilyenkor a fórumokon felmérjük a civilek igényeit, beszélgetünk képviselőikkel, akik megosztják velünk a mindennapok tapasztalatait. Most mást nem tehetünk, mert nincs aktuális pályázat a számukra 

– árulta el a helyettes államtitkár. 

A civil szervezetek képviselőihez szólva azt mondta: 

 Akkor hasznos egy ilyen fórum, ha olyan dolgokról beszélgetünk, ami a mi, önök érdekében végzett munkánkat segíti. Ennek a kívánalomnak is megfelelt az összejövetel.
 2018-ban 5, idén 20 milliárd forint a Nemzeti Együttműködési Alap kerete, de mivel a kormányalakítás napjait éljük, a pénzügyi mozgástér korlátozott és a pályázatok sincsenek nyitva, ez utóbbi őszre várható. Az ukrán-orosz háború hatásai és a gazdasági válság miatt is bizonytalanok a források 

– közölte még Szalay-Bobrovniczky Vince.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!