Délmagyar logó

2019. 05. 24. péntek - Eszter, Eliza Még több cikk.

A lányok szobáját felújították, és tüzelő is lesz elég: az egész falu összefogott a Nagy családért

A lányok szobáját felújították, és tüzelő is lesz elég: az egész falu összefogott a Nagy családértFotó: Frank Yvette
Bordány - Sokkal boldogabb karácsonyuk lesz a bordányi Nagyéknak, mint az előző években: a három sérült gyermeket nevelő család sok segítséget kapott cikkünk után. A lányok felújított szobában lakhatnak hamarosan, és tüzelőt, élelmiszert is kaptak bőségesen.
– Sokan fogtak össze értünk, nagy megmozdulás indult a cikk után – beszélt az eltelt két hetükről Nagy Zsolt. A bordányi családapát, feleségét és három gyermekét november végén mutattuk be olvasóinknak. Tizenegy éves lányuk, Patrícia középsúlyos fogyatékos. A kilencéves Szintia szintén speciális iskolába jár, mert figyelemzavarral küzd, és a legkisebb gyereket, a hétéves Brigittát is hasonló problémák miatt nem tudták még iskolába vinni szülei. Édesanyjuk, Erika jelenleg próbaidős kisegítő egy étteremben, Zsolt pedig alkalmi munkákkal próbálja kiegészíteni a család jövedelmét. Rendes állást nem tud vállalni, ő várja haza ugyanis mindennap a gyerekeket.

– A cikk után a faluból többen ajánlottak fel segítséget nekünk – mesélte Nagy Zsolt. – Hoztak gyerekruhát, paplant, élelmiszert, sőt, több gyerekágyat is ajándékoznak nekünk. Ezeket azonban egyelőre nem hoztuk el, épp most festem a lányok szobáját. Ha készen lesz, utána rendezzük be. Örülök, hogy az ő életterük végre olyan lesz, amilyet mindig is megérdemeltek volna.
A lányok szobáját most újítják fel. Fotó: Frank Yvette
A lányok szobáját most újítják fel. Fotó: Frank Yvette
A családnak több támogató is hozott tűzifát ajándékba, amellyel több hétre megoldódott a fűtési problémájuk. – Sajnos egész télre nem tart ki, mert a rossz nyílászárók miatt sokat kell tüzelnünk, de ez is hatalmas segítség volt. Kaptunk egy teljesen új porszívót és egy használt mosógépet is, miután a miénk elromlott időközben.

Lapunk olvasói 175 ezer forintot adtak össze a családnak, amelyből tűzifát vesznek még, illetve elmaradt számláikat rendezik. – Nagyon jólesik, hogy ennyi segítséget kaptunk. Biztos, hogy idén sokkal szebb karácsonyunk lesz, mint az elmúlt években volt – hálálkodott Nagy Zsolt.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Meghatotta Piroskát a sok szeretet: az asszony több hallókészüléket is kapott olvasóinktól, és gyógycipője is lesz

Meghatotta Piroskát a sok szeretet: az asszony több hallókészüléket is kapott olvasóinktól, és gyógycipője is lesz
Piroska eddig papucsban járt, hiszen amputált lábujja miatt speciális gyógycipőre van szüksége. Mire újra munkába állhat, már lesz meleg lábbelije. Tovább olvasom