Délmagyar logó

2019. 03. 18. hétfő - Sándor, Ede 9°C | 17°C Még több cikk.

Bajnoki sál - harmincezernél a licit!

Szeged -Nyáron olcsó tábort, ősztől felzárkóztató foglalkozásokat és hasznos időtöltést kínál a szegedi fiatalok számára az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány közösségi háza. A Vértói úti ingatlant azért hozták létre, hogy ne az utcán kallódjanak a gyerekek.
Elkészült az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány közösségi háza, amelyet a gyermekétkeztetéssel foglalkozó szervezet azért hozott létre, hogy a hátrányos helyzetű fiatalok hasznosan tölthessék el szabadidejüket.

– Az étkeztetés tüneti kezelés. Ezek a gyerekek ugyan jóllaknak nálunk, de ugyanolyan éhesek lesznek másnap is. Úgy gondoltuk, egy új utat kell mutatni számukra, amelynek segítségével kitörhetnek jelenlegi helyzetükből – mondta el Róvó Richárd, az alapítvány alapítója. Szeptembertől egyfajta inkubátorházként működik majd a Vértói úti panelház alagsora: szakképzett nevelőtanárok korrepetálják a diákokat, utána pedig számítógépezhetnek, csocsózhatnak, X-Box-ozhatnak. Az ebédlőben a közösségi foglalkozások után még vacsorával is megvendégelik őket.

Csocsózhatnak is a gyerekek az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány közösségi házában. Fotó: Schmidt Andrea
Csocsózhatnak is a gyerekek az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány közösségi házában.
Fotó: Schmidt Andrea


Nyáron természetesen erre a funkcióra nincs szükség, de a vakáció idején is a hasznos időtöltést biztosítja majd a közösségi ház. – Olyan tábort szervezünk ide, amely anyagilag nem terheli meg túlzottan a családokat. Éppen ezért nem lesznek fizetős programok: a házban és a közeli játszótéren töltik az időt a gyerekek. Csak a három étkezés díját kell kifizetni, amely így egy hétre 3500 forintra jön ki. Így tudjuk segíteni a rászorulókat, hiszen tudjuk, hogy a táborozás sokak számára elérhetetlen, munka mellett mégis gondoskodni kell a gyerek felügyeletéről.

Erre a sálra lehet licitálni
Erre a sálra lehet licitálni

Jótékonysági árverés – meghosszabbítva!

A Lapcom Média Alapítvány árverést indított az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány javára. A Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO női kézilabdacsapat dedikálta azt a sálat, amelyre vasárnap éjfélig licitálhatnak olvasóink. A licit@delmagyar.hu e-mail címre várjuk felajánlásaikat, az árverés állását pedig itt, a honlapunkon követhetik nyomon. A sálért felajánlott összeget teljes egészében átadjuk a gyermekétkeztetéssel foglalkozó alapítványnak. A licit jelenleg harmincezer forintnál tart.

Olvasóink írták

  • 1. andoras 2013. június 18. 15:07
    „Hmm, azon gondolkodtam, hogy nem férnének-e vajon bele az Új Európa Alapítvány pályázatába mondjuk a " lelki egészség szempontjából rizikócsoportnak számító gyermekek és fiatalok esetében a primer prevenció" kitétellel. Utána kellene nézni, hátha nyernének még egy kis forrást a nyári programokra: http://redir.ec/gyermekgyogyito”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Licitáljon bajnoki sálra - a gyermekétkeztetésért

Mások adományaiból rászoruló fiatalokat étkeztet az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány. Tovább olvasom