Délmagyar logó

2019. 03. 23. szombat - Emőke 5°C | 19°C Még több cikk.

Ingyenebéddel segítenek az éhes gyerekeken

Szeged - Enni és ezzel rászorulókat étkeztetni – nagyjából így foglalható össze az az adományozási forma, amelyet az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány immár egy éve sikerrel vezetett be Szegeden. A Kapocs Ételbár minden vendége jótékonykodik, hogy azok is meleg ételhez juthassanak, akiknek erre nem mindig telik.
Különleges kezdeményezést indított egy évvel ezelőtt Szegeden az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány. Olyan adományozási lehetőséget teremtett, amely egy fillérjükbe sem kerül a segíteni akaróknak. Önköltségi áron szolgáltató éttermet nyitottak, ahol a menü árát tetszőleges összegű adománnyal lehet kiegészíteni.

A Kapocs étteremben minden vendég bedob pár forintot a perselybe. Fotó: Frank Yvette
A Kapocs étteremben minden vendég bedob pár forintot a perselybe.
Fotó: Frank Yvette

Már harmincezer forintot ajánlottak a sálért

Vasárnap éjfélkor zárul a Lapcom Média Alapítvány árverése, amelyet az Egy Ebéd Egy Esély Alapítvány javára indítottunk. A Bajnokok Ligája-győztes Győri Audi ETO női kézilabdacsapat dedikált sáljára lehet licitálni, amely Martonosi János jóvoltából került hozzánk. A szegedi fiatalember a Vodafone Főállású Angyala pályázaton indult, az Egy Ebéd Egy Esély Alapítványt támogatná. A második legnépszerűbb pályamű lett az övé, hamarosan kiderül, dolgozhat-e egy éven keresztül azért, hogy őket segítse. Szepesi Ivett, a kézilabdacsapat játékosa, János egykori osztálytársának párja ajánlotta fel neki, hogy a sállal hozzájárulnának a szervezet munkájához. A licit@delmagyar.hu e-mail címre ma még várjuk felajánlásaikat. Az árverés állását a www.delmagyar.hu oldalon követhetik nyomon.
A felajánlott összeget – amely lapzártánkkor 10 ezer forintnál tartott – teljes egészében átadjuk a gyermekétkeztetéssel foglalkozó alapítványnak.

– A szabad szedéses leves után kétféle főételből választhatnak a Kapocs Ételbár vendégei. A menü ára 400 forint, amelyet ha csak 200 forinttal egészítenek ki, még mindig a belvárosi átlagárak alatt lehet maradni. Két ilyen összegű adományból viszont már egy rászoruló gyereknek ebédet tudunk adni – mondta el Róvó Richárd, az alapítvány alapítója. Az Egy Ebéd Egy Esély ugyanis ezt tűzte ki célul: olyan fiatalokon segíteni meleg étellel, akiknek a családjában gondot okoz ennek biztosítása.

A kezdeti nehézségek után – sok vendég csupán olcsó étteremként tekintett a Kapocsra, és adomány nélkül távozott – mostanra jól bejáratódott a rendszer. A felajánlásoknak köszönhetően negyven fiatal kap ingyenebédet. A családsegítő szolgálat ajánlására kerültek többen a programba, de vannak az alapítványnak saját támogatottjai, illetve szerződésben állnak a József Attila iskolával, ahonnan szintén érkeznek diákok.

– Nyáron van a legnagyobb igény a segítségünkre, a tanév végével ugyanis beszűkül a szociális étkeztetési kör – mondta el Róvó Richárd.

– Ahogy véget ér az iskola, túljelentkezés van nálunk. Sok új szerződést kötünk tehát a következő hetekben.

Olvasóink írták

 • 9. igazságkereső 2013. augusztus 04. 11:08
  „#6.alfa258 és #8. Qllancs! Szóval tényként kezelhető, hogy az ilyen szinten gondolkodók miatt lehetett mindazt megtenni, amit megtettek -akár tetszik, akár nem!- 2002-2010 között!”
 • 8. Qllancs 2013. augusztus 03. 19:58
  „T. 3. ne állj ki a napra! mert napszúrást kaptál már így is !

  Amikor több tízmillárd ft költenek stadionokra, ellopják a MNYP vagyont ! amikor az EU s pénzeket kiosszák maguknak..és offshort cégeknek..72 db kapott némethnétől pár hónapja..visszanem térítendő ft..többtizmilliót / fő . akkor amikor 567 ezer a MINKANÉLKÜLI!! 350 ezer a közmunkás....miről beszélsz ???
  EUROSTADT világ felmérés 2012. ..42 országot vizsgált : CSAK Magyo, és Dél -Szudán lett SZEGÉNYEBB !!!!!!”
 • 7. alfa258 2013. június 14. 14:55
  „Két osztott ebéd között pedig mi van? Mi lesz??? Aki nem hal éhen az harmadszor is kap???? Éhezhetne az , azok akik miatt eddig jutott az ország!!!”
 • 6. alfa258 2013. június 14. 14:54
  „3. igazságkereső 2013.06.14. 12:09
  Igen, nagyon szomorú, ez így igaz, de sajnos így volt ez gyurcsányisztánban is!
  EL VAGY TE TÉVEDVE!!! Vagy a narancsgőz borította el elméd! Összehasonlítani sem lehet a mostani helyzetet az akkorival! Lehet, hogy te is trafikot nyertél, vagy rokonod!”
 • 5. l3xi 2013. június 14. 14:06
  „Andersen is elsírná magát, olyan szép ez a történet!”
 • 4. StencilAtya 2013. június 14. 12:26
  „mindenki jól jár. azonnali radikális adócsökkentés. csak a fidesz.”
 • 3. igazságkereső 2013. június 14. 12:09
  „Igen, nagyon szomorú, ez így igaz, de sajnos így volt ez gyurcsányisztánban is! Szelektíve idézed az eseményeket, miközben Gyurcsány és társai kezdték el igazából az ország elszegényítését, nem kicsit, nagyon! De vajon miért van az, hogy a gyurcsányi súlyos pénzügyi és gazdasági kártételről nem tesznek említést jó néhányan, akik itt ezen az oldalon hozzászólnak?! Miért nem kérdezik meg, hogy hová tűnt el több ezer milliárd forint a gyurcsányi érában, Draskovics Tibor pénzügyminisztersége idején, aki 600-800 milliós nagyságrendben vonta el pénzügyi alapokat a működéstől ?!”
 • 2. kivia 2013. június 14. 11:44
  „@grafika88
  Teljesen fölösleges kiemelni egy adott politikai oldalt és a hozzájuk kötődő embereket. A többi politikus sem foglalkozik ilyesmivel túl sokat, szinte teljesen mindegy, melyik párthoz tartoznak.”
 • 1. grafika88 2013. június 14. 11:23
  „Nagyon szomorú ez orbanisztánban ! kb. 400 000 éhező gyerek ! Már közel vagyunk az Afrikai szegénységhez !
  De ez ugye a képviselőket NEM nagyon izgatja. semjén zsoltika is megkeresi pl. a 19,7 milló ft / év..és 1 ft se ADÓZIK !!!v. ott a többi léhűtő ! 20-30 milliós fizuval. v. FKK. kisfiú vezére ..ov. unokatestvére Vitézi D. ő pl. 25 milliót + 6millió jutalmat kap / év. V. ott a sintérsándor ..ő 560 milliót keres ../év és havi 240 000.- nyugdíjjat is kap !
  NA ezek MIÉRT NEM adományoznak ??????”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Defibrillátorok a mentőknek

Három félautomata defibrillátort vett át Zentay Attila, a mentőszolgálat dél-alföldi régiójának orvosigazgatója lapunk főszerkesztőjétől, R. Tóth Gábortól a szombati mentőbálon. Tovább olvasom