Délmagyarország annó - Közös a történetünk!

2021.03.16. 17:55

Szép március villamosvágány-építéssel, annó 1978

Újragondolt Annó sorozatunkban Somogyi Károlynét követjük a József Attila sugárútra 1978-ban.

Annó 1978: Épül a 4-es villamos tarjáni végállomás vágányszakasza.

Fotó: Somogyi Károlyné

Somogyi Károlyné fotóriporter képei 1978-ban készültek, láthatóan szép napos március van. A híresen zörgős sárga 4-es villamos a helyén van, a vágányszakaszt a Délmagyarország szerint három vállalat dolgozói építik.

Annó 1978: Épül a tarjáni vágányszakasz.
Fotó: Somogyi Károlyné. Partnerünk a Móra Ferenc Múzeum helytörténeti gyűjteménye. Azonosító: mfmSK03

Egyikük, a betonlapokat cipelő melós éppen azt kérdi tekintetével, meddig tartsa még a fotó miatt.

A mai villamosmegálló helyén a háttérben görbe gyümölcsfák vannak, sőt közöttük egy kerti budi jellegű szárnyék is feltűnik.

A végállomás vágányépítési munkálatait március 15-ig befejezték az SZKV, a Szegedi Magas- és Mélyépítő Vállalat és a DÉLÉP dolgozói. Csúcsidőben a villamos 5 percenként indult.

Újraindult Annó rovatunk

A Móra Ferenc Múzeummal együttműködésben, a Délmagyarország egykori fotóriportereinek munkáiból újra elindítottuk Annó rovatunkat.

- Sorozatunkban régi fotókat próbálunk beazonosítani. Harminc-negyven-ötven év távlatában azonban fenn kell tartanunk a tévedés jogát. Ha Ön felismeri a fotón szereplőket, helyszíneket, örömmel várjuk észrevételét az online[kukac]delmagyar[pont]hu címen!

- Önnek is vannak régi fotói közösségi, családi eseményekről, amelyeket megosztana olvasóinkkal az Annó rovatban? Írjon nekünk!

- Az Annó oldalain megjelent fotók a Délmagyarország kiadó tulajdonát képezik. A fotókat a Móra Ferenc Múzeum helytörténeti gyűjteménye gondozza.

Nézzen be hozzánk, képek annó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!