Délmagyarország 110

2021.05.13. 17:30

Csápoljatok, fiatalok! Vikidál és a P-Box a SZIN-en – Fotók annó 1984

Hatezren várták az István, a király rockopera két énekesét is adó P-Box koncertjét. Nagy László fotói.

Munkatársunktól

A P-Box hard rock együttes koncertje a szegedi Napos úti pályán 1984. július 28-án.

Fotó: Nagy László. Azonosító: mfmNL1016

1984 nyerán nem kellett messzire menni a SZIN-en egy P-Box-koncertért: a rockegyüttes két énekese július végén amúgy is érdekelt volt a szegedi szabadtéri legerősebb produkciójában, az István, a király rockoperában. Vikidál Gyula Koppányként, Varga Miklós pedig István hangjaként volt hallható a szabadtérin.

Így aztán a SZIN műsorára tűzött koncerten július 28-án az akkor már platinalemezes rockopera dalait is előadta a P-Box. A Napos úti Volán-pályán szombaton délelőtt 6 ezer rajongó várta az együttest. A Délmagyarország szerkesztőségébe (akkoriban vasárnap is megjelent újság) 11-kor már botrányt emlegetve telefonáltak, hogy a zenekar sehol. Mondjuk, az sem mindennapos, hogy egy hard rock koncertet matinéidőpontra tűzzenek ki, de a csúszás hivatalos oka az áramszünet volt. Még így is jobban jártak, mint az Interfolk nevű countryzenekar, amelynek egyik tagját megharapta egy kutya, és elmaradt a koncertjük.

11 óra 10-kor végül megkerült a P-Box. „Csápoljatok, fiatalok!” kiáltotta Vikidál Gyula, és egyből rendben volt minden. Később fellépett Nagy Feró Bikinije is. Nagy László fotóriporter ott volt a koncerten, itt készültek a csatolt képei. Lehet, hogy az esti P Mobil bulin is ott volt, de Schuster Lóránt még azért sok lehetett a Délmagyar szerkesztőjének 1984-ben.

Újraindult Annó rovatunk

A Móra Ferenc Múzeummal együttműködésben, a Délmagyarország egykori fotóriportereinek munkáiból újra elindítottuk Annó rovatunkat.

- Sorozatunkban régi fotókat próbálunk beazonosítani. Harminc-negyven-ötven év távlatában azonban fenn kell tartanunk a tévedés jogát. Ha Ön felismeri a fotón szereplőket, helyszíneket, örömmel várjuk észrevételét az online[kukac]delmagyar.hu címen!

- Önnek is vannak régi fotói közösségi, családi eseményekről, amelyeket megosztana olvasóinkkal az Annó rovatban? Írjon nekünk!

- Az Annó oldalain megjelent fotók a Délmagyarország kiadó tulajdonát képezik. A fotókat a Móra Ferenc Múzeum helytörténeti gyűjteménye gondozza.

Nézzen be hozzánk, képek annó!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!